OSOBINE KOJE ČESTO NE PRIZNAJEMO

Mračne strane svakog horoskopskog znaka: Ovo će pročitati samo najhrabriji

Zabava06.03.17, 09:59h

Mračne strane svakog horoskopskog znaka: Ovo će pročitati samo najhrabriji
Dio karaktera, kažu astrolozi, u mnogome određuje raspored nebeskih tijela u trenutku rođenja. Ovo su glavne crte svakog znaka

OVAN

Na glasu je kao sebičan, gleda na sve iz vlastite perspektive.

Iako nije osoba koja lako sklapa kompromise, to mu ne smeta da bude zahtjevan prema bližnjima, očekujući od njih da ispune sve njegove potrebe.


BIK

Najveća stipsa. Novac mu je važniji od ljubavi. Lijen, inertan, teško ga je nagovoriti na promjenu. Najbolje se osjeća u ležećem položaju ispred televizora. U ovom znaku rođeno je mnogo diktatora i autokrata.


BLIZANCI

On silno uživa u tračarenju. Sve mora da zna o svakome, nije pametno da mu se povjeravate. Često mijenja i svoje stavove, pa je teško ustanoviti šta zaista misli i želi.


RAK

Ćudljiv je, zatvoren, zavisi od tuđe pažnje kao da mu od toga zavisi život. Rasplakaće ga sitnice, a zbog svoje preosjetljivosti vidi problem i tamo gdje ga nema.


LAV

On je najljepši, najbolji i najpametniji. Ako slučajno mislite da nije tako, sigurno s vama nešto nije u redu – tako će misliti Lav.

Ima dvostruke standarde- šta važi za njega, ne važi i za druge.


DJEVICA

Vječito nezadovoljna, uvijek joj neko ide na živce. Djevica je najveći perfekcionista i kritičar u Zodijaku. Trudi se da u svom životu održi red, a neprestano se žali na nered. I naravno, nije nikad ona kriva za sve što joj se događa…


VAGA

Ne zna da ima čvrst stav. Ona bi najradije uvijek bila neutraln.

Njena glad za potvrdom drugih ide tako daleko da je spremna da odustane od sebe, da glumi, pretvara se, sve kako bi na okolinu ostavila što bolji utisak.


ŠKORPIJA

Predvodnik tamne strane Zodijaka. U njegovim dubinama krije se mnogo destruktivnih nagona, perverznih misli, seksualnih devijacija, radikalnih ideja, svega onoga o čemu ne sme javno da govori.

Kako vrhunski kontroliše sam sebe, čini to i s bližnjima. Jedino tako može da održi privid dominacije. Prvak je u ljubomori i posesivnosti, a partnera doživljava kao svoje vlasništvo.


STRIJELAC

Voli da se pravi pametan.

Svoj prljav veš krije od drugih jer ga to stavlja u slabiju poziciju, ali će znatiželjno da gura nos u tuđe probleme.

Brzoplet je i nepromišljeno iskren.


JARAC

Patološki je ambiciozan. Posao, karijera i materijalna sigurnost važniji su mu od mira u svijetu.

Uvijek gleda svoje interese, manipulativno iskorišćava slabije da bi ostvario svoje planove. Kroz život se vodi uzrečicom – cilj opravdava sredstva. Sklon je depresiji.


VODOLIJA

Svojim rigidnim uvjerenjima vrlo lukavo pozicionira sebe u odnosu na druge. On je taj koji zna, a znanje je moć.

Hrani se spoznajom da se drugi njemu obraćaju za savjet i pomoć. Predstavlja se kao veliki humanitarac, a ponekad se iza svega krije veliki narcizam. Pomaže drugima da bi povećao svoje samoljublje, opravdao svoje postojanje, bio prepoznat u društvu kao osoba koja je bolja od drugih.


RIBE

Zna vješto da laže. Nekada se zapetlja u sopstvene priče da više ne zna šta je istina, a šta laž. Bježi od stvarnosti, a brige i tugu utapa u alkoholu i ostalim opijatima.


Ne zna da se izbori za sebe, pa kad namiriše opasnost, bježi glavom bez obzira. Nerijetko lovi u mutnom, sklona je ilegalnim poslovima i stručnjak je u neplaćanju poreza.

 

(Avaz/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook