Iz Ureda disciplinskog tužioca potvrđeno

Zahtjev za privremeno udaljenje Bože Mihajlovića s dužnosti tužioca

Hronika03.03.17, 11:41h

Zahtjev za privremeno udaljenje Bože Mihajlovića s dužnosti tužioca
UDT je zatražio da Prvostepena disciplinska komisija udalji od dužnosti tužioca Mihajlovića do okončanja istrage koja se vodi protiv njega

 

Ured disciplinskog tužioca (UDT) Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) je u četvrtak, 2. marta, Prvostepenoj disciplinskoj komisiji podnio zahtjev za privremeno udaljenje Bože Mihajlovića od vršenja dužnosti tužioca Tužilaštva BiH, potvrđeno je Feni u VSTV-u BiH.

 

Kako navode, zahtjev je podnesen na osnovu člana 77. tačka a) Zakona o VSTV-u BiH, jer je protiv Mihajlovića pokrenuta istraga u krivičnom postupku, naredbom o provođenju istrage Tužilaštva BiH.

 

Istovremeno, UDT je zatražio da Prvostepena disciplinska komisija udalji od dužnosti tužioca Mihajlovića do okončanja istrage koja se vodi protiv njega.

 

- Prema Poslovniku VSTV-a BiH, Prvostepena disciplinska komisija je dužna da odluči po zahtjevu UDT-a, najkasnije u roku od osam dana - rečeno je Feni u VSTV-u BiH.

 

Kako je ranije saopćeno iz Tužilaštva BiH, ovo je tužilaštvo donijelo naredbu o pokretanju istrage protiv tužioca Mihajlovića zbog nesavjesnog rada u službi.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook