Loš servis i bol u leđima

Džumhur nakon poraza od Haasea: Znao sam da je neugodan igrač, a ja nakon Wawrinke...

Sport02.03.17, 15:48h

Džumhur nakon poraza od Haasea: Znao sam da je neugodan igrač, a ja nakon Wawrinke...
- Servirao je jako dobro, bolje nego što sam očekivao, a s druge strane ja sam imao problema na svom servisu što je posljedica još od meča s Wawrinkom kada sam osjetio bol u leđima - istakao je Džumhur nakon meča

 

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur nije se uspio plasirati u polufinale ATP turnira u Dubaiju nakon što je poražen od Holanđanina Robina Haasea.

 

Džumhur je u dosadašnja dva meča s Holanđaninom upisao dvije pobjede, ali je Haase danas bio bolji protivnik i zasluženo slavio. Sarajlija ističe da je loše servirao u prvom i trećem setu, zbog problema s leđima još od meča s Wawrinkom.

 

- Znao sam da je neugodan igrač, ove godine igra u odličnoj formi, a nakon ovog rezultata će ponovo ući u prvih 50. Servirao je jako dobro, bolje nego što sam očekivao, a s druge strane ja sam imao problema na svom servisu što je posljedica još od meča s Wawrinkom kada sam osjetio bol u leđima - istakao je Džumhur nakon meča.

 

U drugom setu je zaigrao bolje i uspio da izjednači, ali je problem sa servisom počeo u odlučujućem setu.

 

- Jedan brejk sam vratio ali drugi nisam uspio. Borio sam se maksimalnom i davao sve od sebe, a izgubio sam od igrača koji je u odličnoj formi - dodao je.

 

Ističe da je uprkos porazu zadovoljan nastupom u Dubaiju.

 

- Velika pobjeda protiv Wawrinke a potom i nad Granollersom, novi ranking karijere. Definitivno napredujem. Igrao sam sa dva velika igrača i pobijedio i moram biti zadovoljam. Dižem formu i to je ono najbitnije. U posljednje tri sedmice dva četvrtfinala na jakim turnirima, nadam se da ću nastaviti s dobrim igrama - naglasio je Džumhur.

 

Već sutra putuje u SAD gdje će se pripremati za Masters turire u Indian Wellsu i Miamiju.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook