JAVITE SE DO 10. MARTA

ADRA otvara nova mjesta za besplatnu obuku žena sa invaliditetom

Hronika01.03.17, 09:36h

ADRA otvara nova mjesta za besplatnu obuku žena sa invaliditetom
Zahvaljujući TC „Bingo“ uspjeli su pokrenuti ovu obuku s ciljem da licima sa invaliditetom pruže mogućnost da napreduju i steknu nova znanja i vještine kako bi u budućnosti mogli samostalno da rade

 


Humanitarna organizacija ADRA otvara nova mjesta za obuku žena sa invaliditetom. Obuka je besplatna, a prvenstveno je namijenjena ženama invalidima, socijalno ugroženim licima, ali i drugim nezaposlenim osobama koje su zinteresovane da savladaju vještine krojenja i šivanja.


- Ovim putem želimo obavijestiti naše sugrađane da će do 10. marta biti otvorena nova mjesta za obuku iz oblasti šivanja i krojenja. Svi zainteresovani mogu nas kontaktirati putem maila na adresu: [email protected] ili putem telefona 063 -751-107. Obuka se održava u prostorijama second hand šopa „Šareni ormar“, a vode je inžinjeri tekstila sa iskustvom u odjevnoj tehnologiji i dugogodišnjim iskustvom u praksi, ističu iz ove organizacije.


Kažu i da su zahvaljujući TC „Bingo“ uspjeli pokrenuti ovu obuku s ciljem da licima sa invaliditetom pruže mogućnost da napreduju i steknu nova znanja i vještine kako bi u budućnosti mogli samostalno da rade.


- Nastojaćemo da kroz  projekat omogućimo zaposlenje licima koja budu pokazala najboje rezultate i koja pokažu interesovanje za dalji rad, a koja će u budućnosti raditi na redizajnu stare odjeće.Obuka za krojače je nastavak našeg projekta „Hljeb od tekstila“ koji se već dvije godine realizuje na području Sarajeva i Banjaluke, u saradnji sa udruženjem građana „Mozaik prijatelsjtva“. Budući da nam svakodnevno pristižu velike količine stare i neupotrebljive odjeće, odlučili smo da je iskorstimo kao repro materijal za obuku i napravimo neke nove – unikatne proizvode koje šiju naše polaznice. Veoma smo zadovoljni svim rezultatima koji su do sada ostvareni. Prva grupa polaznica je završila drugi stepen obuke i sada se spremaju za napredniji nivo istakao je direktor humanitarne organizacije ADRA Božidar Mihajlović.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook