ponavlja se scenarij

Bevanda: Postoji mogućnost da aranžman s MMF-om bude raskinut

Front28.02.17, 10:55h

Bevanda: Postoji mogućnost da aranžman s MMF-om bude raskinut
Izrazio je zabrinutost oko toga što će nova kriza u BiH donijeti jer, kako je kazao, odluke u vezi sa zakonima koji nisu usvojeni treba donositi u Parlamentu

 

Ministar financija i riznice Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda izjavio je kako je moguće da aranžman s Međunarodnim monetarnim fondom bude raskinut, ako se ne nastavi s reformama.

 

- Moguće je i da bude raskinut (aranžman s MMF-om, op. a.) kao što je to bilo u prošlosti. Ali o tome ćemo govoriti kada Misija MMF-a dođe u službeni posjet, mislim da će to biti 7. ožujka, i tada će se analizirati što je ispunjeno, a što je preostalo za uraditi iz pisma namjere - kazao je Bevanda u intervjuu za današnje izdanje Večernjeg lista BiH.

 

Izrazio je zabrinutost oko toga što će nova kriza u BiH donijeti jer, kako je kazao, odluke u vezi sa zakonima koji nisu usvojeni treba donositi u Parlamentu.

 

- Svi znamo da nije ispunjen dio obveza. Sa svoje strane činio sam sve da to završimo, ali stvari nismo okončali - izjavio je Bevanda.

 

Na konstataciju kako neki vjeruju da se politički prijepori guraju u prvi plan jer se ne želi provesti reforme, ministar financija i riznice BiH kazao je sada nitko ne može kao alibi reći da je naslijedio neke probleme ili da je na početku nečega.

 

- Vrlo brzo će biti dvije i pol godine otkako je uspostavljena vlast i ovo je za mene presudna godina. Bio sam optimist da ćemo zbog toga u godini koja nije izborna biti posvećeni provedbi onoga što je za dobrobit sviju. Gubitak svakog dana, da ne kažem mjeseca ili ukupno ove godine, je katastrofalan za Bosnu i Hercegovinu - ocijenio je Bevanda.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook