predsjedavajući pd psbih

Džaferović: 1. mart je jedan od najznačajnijih datuma u historiji naše zemlje

Front27.02.17, 18:52h

Džaferović: 1. mart je jedan od najznačajnijih datuma u historiji naše zemlje
Podsjetio je da je 1. mart dan kada je BiH odlučila da postane samostalna, međunarodno priznata država

 

Sve institucije u Bosni i Hercegovini, na svim nivoima, trebaju imati praksu obilježavanja značajnih datuma iz historije BiH, a 1. mart, Dan nezavisnosti BiH, sigurno je jedan od najznačajnijih datuma u bogatoj historiji naše zemlje.

 

To je izjavio predsjedavajući Predstavničkog Doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović, jedan od panelista na konferenciji "Dan nezavisnosti BiH: 25 godina poslije", koju je danas u Sarajevu orgnizirala Federalna novinska agencija (Fena).

 

Podsjetio je da je 1. mart dan kada je BiH odlučila da postane samostalna, međunarodno priznata država, u skladu s važećim Ustavom Republike BiH te u skladu s međunarodnim pravom i odlukama međunarodne zajednice.

 

- To je važan događaj u historiji BiH i treba koristiti svaku priliku i stalno osvjetljavati svaki detalj vezan za 1. mart, jer je generacija koja je dovela BiH do nezavisnosti vrlo značajna generacija u historiji BiH - istakao je predsjedavajući Džaferović.

 

Kako je rekao, postoji mnogo neistina koje protivnici samostalnosti i nezavisnosti BiH pokušavaju plasirati, tako da je svake godine kada se obilježava ovaj datum, a i izvan toga, važno govoriti o njegovom značaju, ali i o istini i činjenicama.

 

- Istina odgovara BiH i treba insistirati na njoj - podvukao je.

 

Svim građanima BiH uputio je čestitke povodom Dana nezavisnosti i zahvalio Feni jer je upriličila današnju konferenciju.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook