tema u fokusu

Srđan Puhalo: 'Da li je u Hag odnesen 'mačak u vreći'?

Front26.02.17, 10:53h

Srđan Puhalo: 'Da li je u Hag odnesen 'mačak u vreći'?
"Postavlja se pitanje da li je to pravni tim ili je izaslanik Bakira Izetbegovića koji je odnio mačka u vreći u sud u Hagu"- piše Puhalo

 

Srđan Puhalo, psiholog i politički analitičar bio je gost emisije Tačka na 7 na N1. Govorio je o posljednjim dešavanjima i zahtjevu Bosne i Hercegovine za reviziju presude protiv Srbije za genocid.

 

"Postavlja se pitanje da li je to pravni tim ili je izaslanik Bakira Izetbegovića koji je odnio mačka u vreći u sud u Hagu. Svi političari, i srpski, i hrvatski i bošnjački su za istinu i pomirenje, bla bla, bla... Način na koji se to radi je problematičan", kaže Puhalo.

 

Kako kaže, smiraj i pomirenje neće donijeti presuda u Hagu- piše N1.

 

"To trebaju uraditi političari. Svi ti političari koji se 20 godina busaju u pomirenje nisu uradili nešto što je osnovno, a to je da se popišu žrtve. Da li ovakva retorika donosi istinu i pomirenje? Imamo već jednu presudu, da li je ta presuda donijela pomirenje i istinu?", pita se Puhalo.

 

"Da li je donijela nešto oko čega se može složiti? Još uvijek raspravljamo da li se u Srebrenici desio genocid ili ne? Domaći političari vješto koriste za skretanje sa problema. Ko dnas priča o sekretaru SDA koji je uhapšen? Vjerujem da je presuda tempirana da se ispinuje to hapšenje", kaže Puhalo.

 

Kako kaže, na sceni je sistemsko trovanju društvenog života.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook