vozačima se savjetuje oprez

Voda i mulj uklonjeni sa autoputa Kakanj-Zenica, saobraćaj otežan

Hronika26.02.17, 10:34h

Voda i mulj uklonjeni sa autoputa Kakanj-Zenica, saobraćaj otežan
Iz AMS upozoravaju vozače da je zbog niske temperature na pojedinim dionicama moguća poledica, dok preko planinskih prevoja i u višim predjelima na kolovozima ima snijega

 

Auto-moto savez Republike Srpske saopštio je da su sa auto-puta Kakanj-Zenica i sa regionalnog putnog pravca između ta dva grada uklonjeni voda i mulj koji su se izlili iz akumulacije kakanjskog rudnika, te da se saobraćaj odvija usporeno.

 

Iz AMS upozoravaju vozače da je zbog niske temperature na pojedinim dionicama moguća poledica, dok preko planinskih prevoja i u višim predjelima na kolovozima ima snijega.

 

Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova, posebno na području Federacije BiH. Magle ima u zapadnim krajevima, na širem području Zenice i Maglaja, te u Kantonu Sarajevo.

 

Na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni, posebno na magistralnim putnim pravcima Crna Rijeka-Jajce, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Konjic-Drežnica, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, kao i na regionalnom putu Travnik-Ugar.

 

Vozačima se savjetuje oprezna vožnja na svim putnim pravcima uz obavezno posjedovanje zimske opreme.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook