DAN PRIJE OSCARA

'Hillary's America' proglašena za najgori film, a evo ko se još okitio Zlatnom malinom ove godine

Kultura25.02.17, 19:59h

'Hillary's America' proglašena za najgori film, a evo ko se još okitio Zlatnom malinom ove godine
Proglašenje najgorih filmskih ostvarenja, glumaca, scenarija, redatelja i ostalih filmskih stvaratelja tradicionalno se održava dan prije objave najprestižnije američke filmske nagrade Oscar

 

 

Dokumentarni film koji kritizira američku demokratsku predsjedničku kandidatkinju Hillary Clinton, "Hillary's America" dobitnik je ovogodišnje Zlatne maline za najgori film, a s filmskim ostvarenjem "Batman v Superman" dijeli broj osvojenih Malina - svaki po četiri. 

 

Proglašenje najgorih filmskih ostvarenja, glumaca, scenarija, redatelja i ostalih filmskih stvaratelja tradicionalno se održava dan prije objave najprestižnije američke filmske nagrade Oscar. 

 

Redatelj filma o Hillary Clinton Dinesh D'Souza osvojio je Razzie za najgoreg glumca/naratora i za najlošijeg redatelja, zajedno s Bruceom Schooleyem koji uz njega potpisuje režiju, prenose mediji.  

 

Becky Turner dobila je Zlatnu malinu za najgoru glumicu u D'Souzinom i Schooleyevom dokumentarcu koji je tijekom prošlogodišnjeg prikazivanja u sjevernoameričkim kinima zaradio skromnih 13 milijuna dolara. 

 

Po broju osvojenih Zlatnih malina (4) spomenutom D'Souzinom filmu konkurira film "Batman v Superman". Jednu je dobio za najgori scenarij, potom za najgori nastavak, remake, spin-off, rip-off te u kategoriji najgoreg filmskog para/grupe (Ben Affleck i Henry Cavill). 

 

Razzie Redeemer nagradu ove je godine uvjerljivo osvojio glumačko-redateljski veteran Mel Gibson, čija je ratna drama "Hacksaw Ridge" nominirana za šest Oscara. 

 

Kipić Zlatne maline stoji oko pet dolara i u obliku je "maline veličine loptice za golf" koja se nalazi na roli filma od 8 mm, a cijela je obojana zlatnom bojom. 

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook