SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO HRVATSKU

Procurile nove činjenice: Ko je Bosanac osumnjičen za brutalno ubistvo trudne djevojke u Zagrebu?!

Hronika25.02.17, 19:15h

 Procurile nove činjenice: Ko je Bosanac osumnjičen za brutalno ubistvo trudne djevojke u Zagrebu?!
Jutarnji piše da neki od zajedničkih prijatelja Kristine i njezina ubojice i bivšeg dečka Davida Komšića tvrde da oni vezu nikada nisu ni prekinuli te da su i božićne i novogodišnje blagdane proveli zajedno


Misteriozni muškarac, dobrostojeći arhitekt, kojeg je majka ubijene Kristine Krupljan navela kao novog dečka njene ubijene kćeri, jučer je za Jutarnji.hr izjavio da je šokiran cjelokupnom situacijom.


- Uplelo me se u nešto s čime nemam apsolutno nikakve veze. Odbacujem tvrdnje po medijima da sam otac njezina djeteta jer nismo imali nikakav odnos. Bio sam Kristinin površni poznanik te ju nisam ni vidio ni čuo duže vrijeme. I to nije teško dokazati ako bude potrebno - rekao je.


Jutarnji piše da neki od zajedničkih prijatelja Kristine i njezina ubojice i bivšeg dečka Davida Komšića tvrde da oni vezu nikada nisu ni prekinuli te da su i božićne i novogodišnje blagdane proveli zajedno.


- Rekla nam je da je trudna, a pojavile su se spekulacije da je otac djeteta ipak bio David, ali mi to ne možemo sa sigurnošću tvrditi - kaže jedna od potresenih Kristininih prijateljica.


Poznanici osumnjičenog kažu da je obitelj Komšić iz Kiseljaka.


Ivo Komšić je iz bogate obitelji, imaju veliki poslovni prostor u tom gradu, a sredinom 90-ih držali su poznati diskoklub Miami. Davidova majka Olivera također je iz bogatije obitelji, njeni su pak imali benzinsku crpku u Kiseljaku.


U Zagreb je prvo otišao Ivo Komšić, nedugo za njim i cijela obitelj: supruga, dvije starije kćeri i sin David. David je u Zagrebu završio ugostiteljsku školu te je kao konobar radio u očevu kafiću Metropolis na zagrebačkoj Ferenčici. Iz tog posla Komšići su izašli lani.


Komšićeva supruga, prema podacima poslovne.hr, vodi tvrtku Komšić j.d.o.o., a prema podacima iz sudskog registra, osnovna djelatnost su usluge smještaja i dodatne usluge. U 2013. imali su prihod nešto manji od pola milijuna kuna. Osim toga imaju i salon za nokte. Danas u Andrilovečkoj ulici u Zagrebu imaju hotel Inn Forty Two površine oko 450 metara četvornih, Ivo Komšić je 50-postotni vlasnik. U tom hotelu policajci su tražili Davida, a slike iz tog hotela je stavio na svoj Instagram.


U toj su zgradi donedavno i živjeli, nakon čega su se preselili stotinjak metara dalje u Hrebinečku ulicu u kuću na tri etaže, prema gruntovnici, veličine oko 150 metara četvornih. Prema gruntovnici, Ivo Komšić također ima polovicu vlasništva.


Bijesni otac


Na Ferenčici, gdje obitelj Komšić ima više nekretnina, susjedi tvrde da je otac bijesan na sina, kako je poznanicima jučer govorio da mu je sve dao, te kako nije mogao zamisliti da je njegov sin kadar učiniti ovako nešto. David je prije nekoliko godina imao tri automobila, on je koristio Mercedes, a ostala dva iznajmljivao prijateljima.


Komšić je prijavljen za stavke 2, 3 i 4 članka 111 Kaznenog zakona, za što je predviđeno najmanje deset godina sve do dugotrajnog zatvora, a je li ugasio život majke svoga djeteta ili je, pak, otac doista netko drugi, pokazat će vještačenje.


Dva dana od ubojstva majka stradale djevojke Vesna Krupljan ne prestaje pratiti medije jer jedino iz njih, napominje, crpi nove informacije.


Boli je što joj njegovi roditelji još nisu izrazili sućut.

 

- Izostala je reakcija i od Kristininih prijatelja. Pogreb je u ponedjeljak na Markovu polju - rekla je neutješna majka.

 

Zbog nesreće lanjskog travnja, kada je usmrtio pješaka, na raspravu 13. ožujka David Komšić biti će doveden iz pritvora.


Policija je postupala po prijavama


Hrvatska policija odradila je svoj posao u slučaju Kristine Krpljan, izjavio je Vlaho Orepić, ministar unutarnjih poslova u Trilju, gdje je obišao Tranzitni centar za strance i postaju granične policije.

 

- Odgovorno tvrdim da je policija postupila u skladu sa svim svojim obvezama kroz cijelu proceduru i kronologiju događanja vezano uz počinitelja i žrtvu. Čak i onda kada su bile mjere zabrane pristupa žrtvi. Policija je sva svoja saznanja dala pravosudnim tijelima - rekao je ministar Orepić, navodi Jutarnji.hr.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook