Nakon odlaska uglednih članova stranke

Iz SDP-a poručili: Nastavljamo provoditi politiku otvorenosti i okupljanja

Front24.02.17, 19:37h

Iz SDP-a poručili: Nastavljamo provoditi politiku otvorenosti i okupljanja
Dodaju da SDP nastavlja provoditi politiku otvorenosti i okupljanja svih snaga koje su spremne 2018. na zajedničkoj platformi suprotstaviti se ''današnjoj politici destrukcije zemlje i socijalnoj devastaciji društva''

 

Socijaldemokratska partija (SDP) BiH saopćila je danas da je ta stranka "velika porodica" u kojoj svako ima svoje mjesto i dobro je došao da bude dio porodice i tima koji baštini ideju staru 107 godina.

 

Ističu da im je, usprkos činjenici da je porodica SDP BiH svakim danom sve veća i jača, žao svakog člana koji napusti porodicu.

 

Povodom odluke nekolicine članova - bivših zvaničnika SDP BiH, da napuste partiju, naglašavaju kako je to njihova odluka.

 

- Istina je da se radi o ljudima koji su obilježili jedan period u SDP-u. Njihovu ličnu odluku poštujemo i želimo im svaku sreću na privatnom i profesionalnom planu u budućnosti - navedeno je u saopćenju.

 

Dodaju da SDP nastavlja provoditi politiku otvorenosti i okupljanja svih snaga koje su spremne 2018. na zajedničkoj platformi suprotstaviti se "današnjoj politici destrukcije zemlje i socijalnoj devastaciji društva".

 

- Zalagat ćemo se za jak SDP u kojem će biti mjesta za sve koji se žele boriti za BiH kao državu u kojoj će svi biti jednaki i u kojoj će vladati zakon, a ne volja bilo koga - saopćeno je. 

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook