otkrio poteze koje bi poduzeo

Konstantin Savić najavio kandidaturu za Predsjedništvo BiH: Pohapsit ću sve odgovorne!

Front24.02.17, 14:26h

Konstantin Savić najavio kandidaturu za Predsjedništvo BiH: Pohapsit ću sve odgovorne!
Iako nije pobijedio u trci za načelnika svoje opštine to ga nije pokolebalo

 

Konstantin Savić, koji je na prošlogodišnjim lokalnim izborima u BiH bio nezavisni kandidat za načelnika Teslića i zbog svojih izjava stekao popularnost na društvenim mrežama, ne prestaje da intrigira javnost.

 

Iako nije pobijedio u trci za načelnika svoje opštine to ga nije pokolebalo. Odlučio je da se bori za prvo mjesto u Republici Srpskoj i da bude predsjednik ovog bh. entiteta, a u intervjuu za N1 najavio je i kandidaturu za Predsjedništvo BiH.

 

"Prošao sam dobro na izborima. Osvojio sam ogroman broj glasova domaćinstava u Tesliću. Sada želim da se ponovo kandidujem na entitetskom ili, eventualno, državnom nivou. Izrada zakona je moja specijalnost i smatram da bi dao veliki doprinos u toj oblasti. Pravnik sam po struci i postigao bih pravnu sigurnost", kazao je Savić.

 

Ukoliko bi bio izabran u državno Predsjedništvo ovaj osebujni Teslićanin povukao bi nekoliko poteza, otkrio je.

 

"Treba mijenjati sve kako bi se napravio jak sistem u kojem bi vladale prave vrijednosti. To znači da se na primjeru običnog radnika poštuje njegova lojalnost i iskustvo. Osnovat ću odbor koji će posebno ispitati sva privredna društva da se vidi da li poštuju obaveze iz ugovora o radu. Pogotovo ću štititi radna prava koja su posebno ugrožena", priznao je Savić te dodao:

 

"Danas je novac najbitnija vrijednost i najviše se cijeni pa ispada da kriminalci, koji imaju mnogo novca, bivaju vrlo cijenjeni. Ja kažem da ne treba cijeniti novac nego vašu vrijednost".

 

Savić je naglasio da se previše vremena gubi na "nebitnim temama" dok bi on, u slučaju da bude izabran, bavio se bitnim, egzistencionalnim stvarima poput zapošljavanja.

 

"Borit ću se protiv kriminala i pohapsit ću sve odgovorne. Sva tužilaštva trebaju se poboljšati kako bi se mogla uspješno suočiti sa privrednim kriminalom, koji je najveća boljka ove zemlje", objasnio je za N1.

 

Ostatak čitajte OVDJE

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/MR)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook