riješite ih se što prije

Otrovi koji vas upropaštavaju: Sedam znakova da je vaš organizam pun toksina

Lifestyle23.02.17, 11:01h

Otrovi koji vas upropaštavaju: Sedam znakova da je vaš organizam pun toksina
Često se dogodi da toksini ne napuste tijelo već da se gomilaju u njemu


Toksini u naše tijelo ulaze iz raznih izvora, unutarnjeg i vanjskog onečišćenog zraka, pušenja, pesticida, hrane koja sadrži umjetne sastojke i drugih.

 

Često se dogodi da toksini ne napuste tijelo već da se gomilaju u njemu.


Da je vaše tijelo puno toksina, možete prepoznati iz idućih 7 znakova. Muči li vas i samo jedan od ovih simptoma, on može upućivati na preveliku količinu toksina, a ako ih osjećate više od 3 možete biti sigurni da vašem tijelu treba detoksikacija.

 

1.    Nesanica


Nakupljanje toksina (naročito nakupljanje estrogena) uobičajeni je uzrok nesanice. Ako imate problema sa spavanjem, to može značiti da biste trebali pročistiti jetru jer je nesanica često povezana s problemima s jetrom. Napici od brokule, cvjetače i sličnog povrća pomoći će u čišćenju jetre. 

 

2.    Letargija


Budite li se umorni i tromi, a osjećaj letargije prati vas kroz cijeli dan, svakako biste trebali razmisliti o detoksikaciji. Pokušavate li nedostatak energije nadoknaditi stimulansima kao što su kofein i taurin samo ćete pogoršati problem. Naime, nakon kratkotrajnog osjećaja veće budnosti, dolazi do naglog pada tog osjećaja nakon čega ćete se osjećati još umornije nego prije. 

 

3.    Glavobolje


Kronične glavobolje koje se stalno vraćaju mogu alarmirati na preveliku količinu toksina u tijelu. Zadržavanje toksina jedan je od najvećih uzroka tenzijskih glavobolja i migrena. Treba znati da se tijekom procesa detoksikacije glavobolje mogu pogoršati, ali nakon što detoksikacija završi trebale bi u potpunosti nestati ili barem biti znatno smanjenje.

 

4.    Problemi s kožom


U uklanjanju toksina iz tijela našem organizmu pomaže i najveći organ, koža. Ukoliko glavni organi za uklanjanje toksina ne rade kako bi trebali, tada u pomoć uskače koža. Da se tijelo pokušava očistiti od toksina možemo prepoznati po neuobičajenim stanjima kože, poput osipa i bubuljica, odnosno akni. Mnogi problemi s kožom ukazuju na to da organizam treba čišćenje. 

 

5.    Žuti ili bijeli jezik


Jezik je važan pokazatelj u otkrivanju količine toksina u tijelu. Hrana koja u sebi sadrži toksine može poremetiti delikatnu sluz probavnog sustava što uključuje i jezik. Ako je na površini jezika vidljiv bijeli ili žuti sloj, gotovo je sigurno da se probavni sustav bori protiv toksina.

 

6.    Nakupljanje masnog tkiva na trbuhu


Toksini koje unosimo kroz hranu i piće, ali i toksini koje udišemo mogu pospješiti nakupljanje masnog tkiva na trbuhu. To se događa zato jer mnogi toksini koji se zadrže u tijelu dospiju u abdomen i ostanu ondje. Mogu se ukloniti jedino detoksikacijom. 

 

7.    Osjećaj vrućine 


Jedan od prirodnih načina na koji tijelo izbacuje toksine je znojenje. Kada je u tijelu previše toksina ono će se 'pregrijati' pokušavajući ih izbaciti znojenjem zbog čega konstantno možete osjećati da vam je vruće čak i onda kada je vani hladno.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL,  BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook