Lagane vježbe

Evo kako da se riješite podbratka

Lifestyle21.02.17, 15:23h

Evo kako da se riješite podbratka
Vježbice su jednostavne, ne oduzimaju mnogo vremena, a ukoliko budete istrajni, efekat neće izostati

 

Evo četiri izuzetno efikasne vježbice koje će vam pomoći da izbjegnete stvaranje podbratka ili da smanjite postojeći.

 

Za ove vježbe nije potrebna sportska oprema niti rad sa trenerom, pa nemate nikakav izgovor da se ne potrudite. Radite ih dva do tri puta dnevno, jer ćete jedino upornošću doći do željenog rezultata. Vježbice su jednostavne, ne oduzimaju mnogo vremena, a ukoliko budete istrajni, efekat neće izostati.

 

Poljubite plafon


Što više možete zabacite glavu unazad, gledajte uvis i napućite usne kao da želite da poljubite plafon. U tom položaju brojte do pet, pa spustite glavu i vježbu ponovite barem pet puta.


Gurajte dlanove


Stavite šake isprepletenih prstiju na čelo, a onda se čelom oslonite na dlanove i gurajte prema naprijed što jače možete. Dok brojite do pet, osjetićete kako se vrat zateže. Spustite ruke i ponovite vježbu pet puta.


Smijte se  široko i glasno


Širom otvarajte i zatvarajte usta, kao da želite da se nasmijete i istovremeno izgovorite "A". I ovu vježbu na isti način i u istom trajanju ponavljajte više puta kao i prethodne dvije.


Bradom dotaknite rame


Ispravite leđa, istegnite vrat, glavu držite uspravno i gledajte ispred sebe. Visoko uzdignutu glavu lagano okrenite ka ramenu, kao da pokušavate bradom da ga dotaknete. Zadržite taj položaj brojeći do pet, a onda isto uradite na drugu stranu.

 

(Alo.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook