Kantonalni sud u Sarajevu

Produžen pritvor Delimustafiću, Cerić i Hadžić za tri mjeseca

Hronika20.02.17, 13:50h

Produžen pritvor Delimustafiću, Cerić i Hadžić  za  tri mjeseca
Delimustafiću je pritvor produžen zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i prikrivanje dokaza te opasnosti od ponavljanja krivičnog djela

 

Kantonalni sud u Sarajevu, na prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo, produžio je pritvor za tri mjeseca osumnjičenima Aliji Delimustafiću, Lejli Cerić i Suadi Hadžić, koji su uhapšeni u akciji Pravda, potvrdila je Feni glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.



Naglasila je kako "pritvor osumnjičenima može trajati do 17. maja ili nove odluke suda".


Delimustafiću je pritvor produžen zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i prikrivanje dokaza te opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.



Cerić je pritvor produžen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i prikrivanja dokaza te opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, dok je Hadžić pritvor produžen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i prikrivanja dokaza.


Akcija "Pravda" provedena je u novembru i u okviru nje uhapšeno je 20 osoba koje se sumnjiče za krivična djela organizovanog kriminala, a u vezi sa zloupotrebom položaja, povredom zakona sudije, pranjem novca i prevarom.



Na osnovu međunarodne potjernice koja je raspisana prema naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, a na zahtjev Tužilaštva KS-a, osumnjičeni Alija Delimustafić je uhapšen 21. decembra prošle godine u Karlovcu i to u autobusu koji je saobraćao na relaciji Rijeka-Zagreb.



Delimustafić je predat 5. januara organima Bosne i Hercegovine.



(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook