izbori za općinsko vijeće

HDZ-u BiH 49, Inicijativi za Stolac 40 posto glasova

Front20.02.17, 08:19h

HDZ-u BiH 49, Inicijativi za Stolac 40 posto glasova
Na ponovljenim izborima u Stocu učestvovalo je 14 političkih subjekata dok je broj kandidata za Općinsko vijeće iznosio 68

 

Prema preliminarnim nepotpunim rezultatima koje je objavila Centralna izborna komisija BiH, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH dobila je 49, a Inicijativa za Stolac 40 posto glasova na ponovljenim izborima u Stocu.


Na ponovljenim izborima u Stocu učestvovalo je 14 političkih subjekata dok je broj kandidata za Općinsko vijeće iznosio 68.


 
Najveći broj glasova prema preliminarnim rezultatima pripao je HDZ-u BiH i to 3.654, zatim Inicijativi za Stolac (2.986), Hrvatskoj koaliciji za Stolac (305) i nezavisnom kandidatu Vidoju Maslaću (281).


 
Sve ostale stranke i nezavisni kandidati dobili su manje od jedan posto glasova. Centralna izborna komisija BiH obradila je podatke sa svih 19 birališta.


 
Na ponovljenim izborima za općinskog načelnika i Općinsko vijeće Stoca svoje pravo na redovitim biralištima iskoristilo je 7566 upisanih birača ili nešto više od 75 posto.

 

Bošković pobijedio na izborima u Stocu

 

Centralna izborna komisija BIH nešto ranije sinoć objavila je preliminarne rezultate za izbore u Stocu.

 

Novi – stari načelnik prema ovim je rezultatima Stjepan Bošković iz HDZ-a BiH sa 4.276 osvojenih glasova. Mato Komšić iz SDF-a dobio je 2.904 glasa, dok je nevažećih bilo 320 listića.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook