NIŠTA OD BOJKOTA

Preokret u Stocu: Do 11 sati glasalo 2612 birača, a onda su na birališta masovno počeli izlaziti Bošnjaci...

Front19.02.17, 13:24h

Preokret u Stocu: Do 11 sati glasalo 2612 birača, a onda su na birališta masovno počeli izlaziti Bošnjaci...
U općini Stolac jutros je u 7 sati otvoreno svih 20 biračkih mjesta, a u funkciji su i 4 mobilna tima

 

Na birališta u općini Stolac, gdje se danas održavaju ponovljeni izbori za općinskog načelnika i općinsko vijeće, do 11 sati izašlo je 2612 birača ili 26,09 posto od ukupnog broja redovitih registriranih birača, priopćeno je iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

 

U općini Stolac jutros je u 7 sati otvoreno svih 20 biračkih mjesta, a u funkciji su i 4 mobilna tima.

 

Broj birača u općini Stolac je 11.404, od čega je 10.012 redovitih, 1.321 birač registriran je izvan BiH, 31 birač registriran je da glasuje u odsustvu, a 40 birača je registrirano da glasaju osobno, javlja agencija Fena.

 

Kako javlja Dnevni avaz, tačno u 13 sati dogodio se preokret, kada su  građani okupljeni oko Inicijative za Stolac počeli izlaziti na biračka mjesta, iako su do tada sve informacije ukazivale da će Bošnjaci bojkotirati ponovljene izbore.


Kako je potvrđeno iz Inicijative, ovu odluku su donijeli zbog činjenice da je do sada Centralna izborna komisija BiH prilično dobro nadzirala izborni proces te da su na taj način šanse za malverzacije i krađu u režiji stolackog HDZ-a svedene na minimum.

 

Predsjednik Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Jozo Matić kazao je kako lokalni izbori u Stocu protječu bez problema te kako do sada nije zabilježen niti jedan ozbiljniji incident.

 

- Na jednom biračkom mjestu birač je pokušao iznijeti glasački listić u čemu je spriječen, dok su na ostalih nekoliko biračkih mjesta zabilježene manje tehničke poteškoče - kazao je Matić.

 

On je naveo kako su zadovoljni odzivom te kako iza 14 sati očekuju pojačan izlazak birača. Dodao je kako će o izlaznosti birača javnost biti informirana u 15:30 sati.

  

Biračka mjesta otvorena su do 19 sati, a prvi preliminarni rezultati očekuju se nakon 22 sata.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook