Pravo glasa ima 11.404 birača

POD LUPOM: Izbori u Stocu počeli u skladu sa zakonom

Front19.02.17, 09:44h

POD LUPOM: Izbori u Stocu počeli u skladu sa zakonom
Sedamnaest biračkih mjesta je otvoreno u 7 sati, te tri biračka mjesta s neznatnim kašnjenjem do 10 minuta, priopćeno je iz Koalicije "Pod lupom"

 

 

Promatrači Koalicije za slobodne i poštene izbore "Pod lupom" nesmetano su pristupili biračkim mjestima u općini Stolac, gdje se danas održavaju ponovljeni lokalni izbori.

 

Izborni dan u općini Stolac započeo je u skladu s Izbornim zakonom BiH na svih 20 biračkih mjesta. Promatrači su izvijestili da su svi članovi biračkih odbora bili prisutni na biračkim mjestima u 6 sati, na što ih obvezuju propisi.

 

Sedamnaest biračkih mjesta je otvoreno u 7 sati, te tri biračka mjesta s neznatnim kašnjenjem do 10 minuta, priopćeno je iz Koalicije "Pod lupom".

 

Niti na jednom biračkom mjestu nije zabilježen nedostatak izbornog materijala, a na svim promatranim biračkim mjestima glasačka kutija je pokazana prazna prije otvaranja biračkog mjesta.

 

Također, nisu primijećene oznake političkih subjekata na biračkom mjestu ili u krugu od 50 metara oko biračkog mjesta.

 

Ponovljeni izbori u općini Stolac održavaju se zbog prekida izbornog procesa 2. listopada 2016. godine na 17 od 19 redovitih biračkih mjesta.

 

Pravo glasa ima 11.404 birača.

 

Koalicija poziva građane i građanke općine Stolac da izađu na izbore, ali i da prijave eventualne uočene nepravilnosti Koaliciji na broj 060/322-6410, navodi se u priopćenju.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook