FOTO/ GUŽVA U HOLIDAY-U

Sarajevska krema na 'Sarajevo vino festu 2017': Halid Bešlić gušta uz Carska vina, Kasumović uživa uz 'Vukoju'...

Biznis Klub17.02.17, 13:10h

Sarajevska krema na 'Sarajevo vino festu 2017': Halid Bešlić gušta uz Carska vina, Kasumović uživa uz 'Vukoju'...
Kao što su organizatori najavili, među specijalnim gostima bila je muzička legenda Halid Bešlić. On je najviše vremena proveo na štandu podrumi “Grge Vasilj”, koji su svojim Carskim vinima ponovo oduševili prisutne

 

 

Uz prisustvo velikog broja poznatih ličnosti sinoć je otvoren deseti jubilarni međunarodni festival vina i gastronomije „Sarajevo vino fest 2017.“.


Ovogodišnji festival izazvao je veliku pažnju ljubitelja vina u glavnom gradu BiH, ali i u okolini, tako da je zabilježena rekordna posjeta.


Ovaj jedinstveni događaj definitivno je stekao regionalnu reputaciju i postao nezaobilazno mjesto susreta svih značajnijih regionalnih i evropskih vinara i vinarija, proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića, te velikog broja predstavnika gastro industrije mliječnih i mesnih proizvoda. Uz odličnu ponudu pića i gastronomskih delicija i specijaliteta, posjetioci su uživali u bogatom zabavnom program, kao i stručnoj radionici na temu „Organoleptička analiza vina“.


Kao što su organizatori najavili, među specijalnim gostima bila je muzička legenda Halid Bešlić. On je najviše vremena proveo na štandu podrumi “Grge Vasilj”, koji su svojim Carskim vinima ponovo oduševili prisutne.


Halida za ovu vinariju veže prijateljstvo sa direktorom Andrijom Vasiljem.


- Drago nam je što smo već godinama dio ove lijepe priče u Sarajevu. Ovogodišnji festival premašio je očekivanja i želio bih čestitati organizatorima. Posebno nam je drago što nas je posjetio naš prijatelj Halid Bešlić. On je omiljen među svim vinarima u regionu i lijepo je bilo vidjeti ga na našem štandu, kao i legendu Veleža Predraga Jurića, kaže Andrija Vasilj.

 
Na „Sarajevo vino festu“ pored Bešlića i Jurića bili su Moamer Kasumović, Elmir Jukić, Nijaz Skenderagić, Adis Junuzović, Said Čolpa, Amela Radan, Alma Musliović, Sandra Banjac, Zlatko Arslanagić Harbe, braća Ervin i Elvin Blažević, Haris Čolić


Moamer Kasumović poznat je među glumcima kao jedan od najboljih poznavaoca vina. Zajedno sa prijateljima odlučio se opustiti i uživati.

 
- Prvo sam došao na štand vinarije “Vukoja”, koja stvarno ima vrhunska vina. Probao sam skoro sva njihova vina, a nekako mi se posebno dopao njihov roze, kazao je Kasumović koji zajedno sa prijateljima naljeto namjerava posjetiti vinariju “Vukoja” u Trebinju i njihov restoran o kojem je čuo samo riječi hvale.


„Sarajevo vino fest 2017“ zatvara se večeras nakon izbora i proglašenja najboljih vinarija.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook