Komšije razočarane

Trump čestitao Tačiju, mediji u Beogradu to nazvali 'šamarom Srbiji'

Front16.02.17, 15:07h

Trump čestitao Tačiju, mediji u Beogradu to nazvali 'šamarom Srbiji'
Budućnost savremenog, multietničkog i demokratskog Kosova zasnovana je na stabilnom regionu Balkana, prosperitetnom i u potpunosti integriranom u međunarodnu zajednicu, naveo je Tramp

 

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, Donald Trump, uputio je čestitku kosovskom predsjedniku Hašimu Tačiju u povodu godišnjice proglašenja nezavisnosti te države.

 

Trampovo pismo srbijanski mediji su nazvali šamarom. Kako je navedeno u saopćenju objavljenom danas na sajtu kosovskog predsjednika, Trump je naveo da se "partnerstvo između SAD i Kosova oslanja na zajedničkim vrijednostima i interesima", prenosi B92.net.

 

- Budućnost savremenog, multietničkog i demokratskog Kosova zasnovana je na stabilnom regionu Balkana, prosperitetnom i u potpunosti integriranom u međunarodnu zajednicu - naveo je Tramp.

 

On je dodao da očekuje nastavak široke i duboke saradnje, usredsređene na podršku povećanju demokratskog i privrednog razvoja, jačanju vladavine prava na Kosovu, rješavanju sporova sa susjedima, kao i borbi protiv nasilnog ekstremizma i stranih boraca terorista. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook