građani se već raduju

Lidl preuzima Konzumove objekte: Njemački lanac ipak ulazi na tržište BiH?!

Biznis Klub16.02.17, 13:26h

Lidl preuzima Konzumove objekte: Njemački lanac ipak ulazi na tržište BiH?!
Iz kompanije su to demantirali iako su uredno zakupili web domenu lidl.ba što ipak govori o njihovom interesu ili barem početnoj incijativi za širenje na tržište BiH- piše portal ABC

 

Već se neko vrijeme špekuliralo kako poznati njemački lanac trgovina Lidl dolazi na tržište BiH, mediji su pisali o njihovom ulasku te njihovim navodnim investicijama i preuzimanjima poslovnih objekata na području Sarajeva- piše portal ABC.

 

Iz kompanije su to demantirali iako su uredno zakupili web domenu lidl.ba što ipak govori o njihovom interesu ili barem početnoj incijativi za širenje na tržište BiH.

 

No, ipak ovih dana događaju se stvari o kojima smo na stranicama ABCportala ne tako davno i pisali. Naš izvor tvrdi da Konzum povlači robu iz poslovnog objekta Konzum 44 te da su istu već prebacili u objekt u Ložioničkoj 16.

 

Isti izvor nam je neslužbeno otkrio da je ipak u pitanju ulazak Lidla koji bi mogao preuzeti još neke objekte Konzuma u Sarajevu. Koliko su točne ove informacije javnost bi mogla doznati vrlo brzo.

 

(ABC, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr) 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook