stanje na bh. cestama

Ako putujete, danas budite jako oprezni: Evo gdje prijete odroni na putu

Hronika16.02.17, 08:24h

Ako putujete, danas budite jako oprezni: Evo gdje  prijete odroni na putu
Na putevima s aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno

 

U Bosni i Herecgovini, zbog niskih temperatura, jutros se može očekivati mjestimična poledica na svim vlažnim lokalitetima, naročito u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

 

Na putevima od Orašja prema Tuzli, Gradačcu i Odžaku, kao i na dionicama u sjeverozapadnim krajevima, upozorava se na smanjenu vidljivost zbog magle.

 

Skreće se pažnja na učestale odrone, a izdvajaju se magistralni putevi: Jajce-Banja Luka, Gornji Vakuf-Prozor-Jablanica, Srbljani-Bosanska Krupa, Bugojno-Novi Travnik-Nević Polje-Kaonik, Rogatica-Višegrad i Sarajevo-Foča-GP Hum, kao i regionalni put Travnik-Karanovac. Na dionicama Drežnica-Mostar i Mostar-Gnojnice upozorava se na mjestimično jače udare vjetra.

 

Na putevima s aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

 

Danas i sutra na relaciji Prijedor-Bosanski Brod, od 04.00 do 12.00 sati, pod pratnjom policije, kreće se vanredan prevoz većih dimenzija. Apeluje se na vozače da u tom periodu na navedenoj relaciji voze opreznije i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

 

Na graničnim prijelazima jutros nema dužih zadržavanja. Još uvijek traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na tim prijelazima povremeno saobraća usporeno, saopšeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook