video/ pismo odneseno u tužilaštva

Porodici Memić se javila dvojica sa snimke kamera kuvajtske ambasade

Hronika15.02.17, 18:28h

Porodici Memić se javila dvojica sa snimke kamera kuvajtske ambasade
Kamere su ih snimile 8. februara, u noći kada je Dženan Memić zadobio smrtonosnu povredu zbog koje je sedam dana kasnije preminuo

 

Slučaj Dženan Memić ponovo je došao u centar pažnje jer su se porodici Memić javila dvojica muškaraca koji su se vidjeli na snimku nadzornih kamera kuvajtske ambasade u Velikoj aleji na Ilidži.


Kamere su ih snimile 8. februara, u noći kada je Dženan Memić zadobio smrtonosnu povredu zbog koje je sedam dana kasnije preminuo.

 

Također je Muriz Memić, otac preminulog mladića, dobio anonimno pismo u kojem se navode ozbiljni propusti u ovom slučaju, te u radu policajca H. D.

 

Muriz Memić je pojasnio da su dvojica mladića sa snimka rekli da su tek u povratku vidjeli Hitnu pomoć i policiju, ali da ih oni nisu zaustavili, niti bilo šta pitali.

 

U pismu koje mu je neko ostavio za šoferšajbnom njegovog kamiona navedeno je da su nestali komadi stakla koje je policija pronašla ujutro, 9. februara 2016. Memić je rekao da se u pismu navodi da je policajac otvoreno skretao istragu u drugom smjeru, te da je neovlašteno prisustvovao obdukciji tijela njegovog sina.

 

 

Pismo je Memić odnio u Kantonalno i državno Tužilaštvo.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook