foto/ DOGAĐAJ KOJI SE NE PROPUŠTA

Gdje u Sarajevu narednih dana možete guštati najbolja vina BiH i regiona uz Halida Bešlića i Armina Šakovića?

Biznis Klub15.02.17, 15:25h

Gdje u Sarajevu narednih dana možete guštati najbolja vina BiH i regiona uz Halida Bešlića i Armina Šakovića?
Tokom prethodnih godina ovaj jedinstveni događaj stekao je regionalnu reputaciju i postao nezaobilazno mjesto susreta svih značajnijih regionalnih i evropskih vinara i vinarija

 

U Sarajevu će se ove godine tradicionalno i to po jubilarni deseti put održati međunarodni festival vina i gastronomije „Sarajevo vino fest 2017“.


Tokom prethodnih godina ovaj jedinstveni događaj stekao je regionalnu reputaciju i postao nezaobilazno mjesto susreta svih značajnijih regionalnih i evropskih vinara i vinarija, proizvođača alkoholnih i bezalkoholnih pića, te velikog broja predstavnika gastro industrije mliječnih i mesnih proizvoda.

 

festival-vina-2017-1


-  I ove godine za jubilarni 10. „Sarajevo vino fest“ vlada veliko interesovanje izlagača, a sudeći po dosadašnjim prijavama organizatori festivala 16. i 17. februara u renoviranom sarajevskom hotelu Holiday ugostit će rekordan broj izlagača. Posjetioci festivala u ova dva dana uživat će u odabranim proizvodima koje će im prezentirati izlagači iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne gore, Makedonije, a tradicionalno najveći broj izlagača je iz BiH. Preciznije, to su vrhunske vinarije iz Zapadne i Istočne Hercegovine koje će publici između ostalog ponuditi sami „vrh“ vina čuvenih domaćih sorti Žilavke, Blatine i Vranca. Posredstvom distributera, posjetioci će moći uživati i u egzotičnim okusima vina sa australskog i američkog kontinenta, te bogatsvu okusa vina italijanskih, španskih i portugalskih vinarija - kaže Darko Košavić, PR međunarodnog festivala vina i gastronomije „Sarajevo vino fest 2017“.

 

festival-vina-2017-5


Uz odličnu ponudu pića i gastronomskih delicija i specijaliteta, posjetioce očekuje i bogat kulturno zabavni program, kao i stručna radionica na temu „Organoleptička analiza vina“ koju će 16. februara od 18 sati voditi poznati i priznati stručnjak za vina, somelijer Ivica Stojanović iz Beograda.


- „Sarajevo vino fest“ već godinama privlači veliki broj poznatih ličnosti iz kulturnog i javnog života, svijeta muzike, sporta, glume... I u četvrtak i petak imamo najave VIP gostiju kao što su Halid Bešlić, Armin Šaković, ali i nekoliko poznatih imena iz Srbije – kaže Košavić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook