JOŠ JEDAN ELITNI HOTEL USKORO U BIH

Novi luksuz i nova radna mjesta nadomak Sarajeva: 'MGallery by Sofitel Forest Resort & Spa' otvara se u Tarčinu

Biznis Klub15.02.17, 15:07h

Novi luksuz i nova radna mjesta nadomak Sarajeva: 'MGallery by Sofitel Forest Resort & Spa' otvara se u Tarčinu
Resort je trenutno u izgradnji u skladu sa okolinski održivim građevinskim konceptom, a otvorenje je planirano u ovoj godini

 

Orbis Group, strateški partner najveće evropske hotelske grupacije Accor, zajedno sa partnerom TIDC d.o.o. Sarajevo ulazi na bosanskohercegovačko tržište otvaranjem MGallery by Sofitel Forest Resort & Spa u Tarčinu kod Sarajeva, javlja eurobuildcee.com.
 

Vrijednost investicije u sam hotel je 18 miliona KM, a trebalo bi biti otvoreno 70 radnih mjesta.  
 

Resort je trenutno u izgradnji u skladu sa okolinski održivim građevinskim konceptom, a otvorenje je planirano u ovoj godini. Resort će nuditi usluge smještaja u 55 hotelskih soba, 10 zasebnih vila, ugostiteljske usluge, veliki wellness centar sa bezenom i fitnesom, kao i najmodernije konferencijske dvorane.

 

hotel-accor-1
 

- Bosna i Hercegovina, kao i cijeli Balkan, imaju veliki poslovni potencijal i ovaj hotel potvrđuje našu želju da razvijamo AccorHotels mrežu i u ovom dijelu Evrope - izjavio je generalni direktor Orbis Grupe Gilles Clavie.

Orbis Hotel Group je najveći lanac hotela u Poljskoj i istočnoj Evropi koji upravlja s više od 100 hotela svih Accorovih brendova u 16 zemalja.
 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook