NOVE MUKE U ZDRAVSTVU KS

Gavrankapetanović dobio presudu: Vraća se na mjesto direktora ZZO Kantona Sarajevo?!

Hronika15.02.17, 13:01h

Gavrankapetanović dobio presudu: Vraća se na mjesto direktora ZZO Kantona Sarajevo?!
Kako je potvrđeno agenciji Patria iz više izvora, dostavljeno je rješenje Vladi KS i ZZO-u u kojem stoji da se Gavrankapetanović vraća na mjesto direktora ZZO-a

 

Nakon što je Općinski sud donio nepravomoćnu presudu u korist bivšeg direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) KS Farisa Gavrankapetanovića, koji je tužio Vladu KS jer ga je septembru 2013. godine smijenila s te pozicije, kako saznaje Patria, i Kantonalni sud presudio je u korist Gavrankapetanovića, a sada je riječ o pravosnažnoj presudi.


Kako je potvrđeno Patriji iz više izvora, dostavljeno je rješenje Vladi KS i ZZO-u u kojem stoji da se Gavrankapetanović vraća na mjesto direktora ZZO-a.


Ovakva odluka za sobom će povući niz konsenkvenci, jer će faktički biti poništene sve odluke o imenovanjima nakon odlaska Gavrankapetanovića, a povući će se i pitanje krivične odgovornosti Vlade, ali i sadašnjeg menadžmenta.


Gavrankapetanovića je, inače, smijenila Vlada u prošlom mandatu, koju je, kao i aktuelnu vlast u KS, predvodila SDA. Nakon što je smijenjen, bivši direktor Zavoda putem Suda je tražio privremenu mjeru, odnosno da bude direktor dok se ne završi sudski proces, ali takav Gavrankapetanovićev zahtjev odbijen je dva puta.


U međuvremenu Vlada KS s premijerom Elmedinom Konakovićem na čelu smijenila je i Kenana Crnkića  oko čega se također vodi sudski spor. Sada je na čelu ZZO-a Samir Turković, koji je u javnosti postao poznat po nekoliko afera, od pogrešno štampanih zdravstvenih knjižica, povećanje plaće, telefonskih računa od 2.000 KM, piše Nap.ba.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook