ANER ŽULJEVIĆ KATEGORIČNO

Iz SDP-a odgovorili Ljubiću: Sve dok stranke ljevice na to mogu utjecati, od stvaranja etno-rezervata nema ništa!

Front15.02.17, 10:24h

Iz SDP-a odgovorili Ljubiću: Sve dok stranke ljevice na to mogu utjecati, od stvaranja etno-rezervata nema ništa!
Aner Žuljević je naglasio da je „u svakom slučaju, jedina istinita tvrdnja Bože Ljubića da bosanskohercegovačka ljevica predstavlja istinskog neprijatelja ideologije koju on i tzv. HNS promovišu"

 

 

Delegat SDPBiH u Domu naroda Parlamenta FBiH Aner Žuljević osvrnuo se danas na izjave predstavnika HDZ-a Hrvatske i rukovodstva Hrvatskog narodnog sabora, a naročito Bože Ljubića, koji građanske stranke naziva “nacionalsocijalističkim”, saopćeno je iz SDP-a.

 

- Sramotno je da ovakvu kvalifikaciju koristi predstavnik udruge koja je eksponent politike HDZ-a BiH, pod čijom vladavinom osviću svježe iscrtani kukasti krstovi i ustaška znakovlja na porušenim partizanskim grobljima. Apsurdno je da takva izjava biva odaslana iz grada u kojem je upravo HDZ ulice nazvao po fašističkim zločincima i u kojem već dvanaest godina autokratski, na osnovu uskraćivanja biračkog prava, ta ista stranka vlada. Sve to se čini u obraćanju javnosti pod zabranjenim, paradržavnim obilježjima tvorevine čiji osnivači su zbog ratnih zločina osuđeni na 111 godina zatvora - navodi se u saopćenju.

 

Žuljević je naglasio da je „u svakom slučaju, jedina istinita tvrdnja Bože Ljubića da bosanskohercegovačka ljevica predstavlja istinskog neprijatelja ideologije koju on i tzv. HNS promovišu".

 

- Sve dok SDPBiH i stranke ljevice na to mogu utjecati, od stvaranja etno-rezervata definitivno nema ništa - kaže Žuljević.

 

Žuljević je poručio Ljubiću da, „ukoliko istinski želi da se pozabavi problemom ugroženosti Hrvata u tamo gdje su većinsko stanovništvo, treba da ode do Zapadnohercegovačkog kantona i proba riješiti problem kršenja temeljnih prava tamošnjih prosvjetara i policijskih službenika, kojim njegova, HDZ-ova kantonalna vlast, godinama ne uplaćuje doprinose, zdravstveno osiguranje, ne poštuje sudske presude o regulisanju radničkih prava, zbog čega su ti ljudi prisiljeni na gotovo redovne štrajkove.“

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook