Kandidat za predsjednika Srbije

Vučić: Ne isključujem parlamentarne izbore, ne znam ko će biti premijer

Front15.02.17, 08:27h

Vučić: Ne isključujem parlamentarne izbore, ne znam ko će biti premijer
Izgubi li predsjedničke izbore, neće se vraćati na dužnost premijera

 

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić, kojeg je čelništvo Srpske napredne stranke (SNS) u utorak predložilo za predsjedničkog kandidata, nije isključio izvanredne parlamentarne izbore u Srbiji.

 

 Gostujući na RTS-u utorak navečer, Vučić nije htio odgovoriti na upit ko bi mogao preuzeti dužnost premijera Srbije rekavši da mu "ne pada na pamet govoriti o tome".

 

Potvrdio je da prihvaća kandidaturu za predsjednika, ali i rekao da će konačna odluka o tome biti donijeta u petak na glavnom odboru SNS-a.

 

"Pitanje pobjednika na predsjedničkim izborima iznimno je važno za budućnost Srbije. Predstoji nam teška bitka, 'dosovski' (oporbeni) kandidati imaju mnogo novca. Neki od njih potrošili su milione eura inozemnog novca i novca domaćih tajkuna. To su teški protivnici i teško ih je pobijediti, ali borit ćemo se istinom i radom“, kaže Vučić.

 

Srbijanski premijer je naglasio da je kandidaturu za predsjednika prihvatio samo zato samo zato što želi osigurati stabilnost i kontinuitet za Srbiju.

 

Istaknuvši "povijesnu ulogu" srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića, Vučić je rekao da je Nikolić bio "najbolji mogući kandidat", ali je ovo procjena zbog stabilnosti i "tri, četiri posto koja bi mogla odlučiti izbore”.

 

"Procjena je da bismo ovako mogli lakše protiv onih koji su se ujedinili da Srbiju vrate unazad", naveo je srbijanski premijer.

 

On je rekao i da na sljedećim stranačkim izborima Srpske napredne stranke neće biti kandidat za predsjednika.

 

Izgubi li predsjedničke izbore, neće se vraćati na dužnost premijera, rekao je.

 

Govoreći o odnosima u regiji Vučić je, među ostalim, naveo da Srbija želi bolje odnose sa Hrvatskom, ali da to teško ide jer "spomenici Aloziju Stepnicu niču kao gljive".

 

"Problem udžbenika hrvatske manjine odmah je riješen u Srbiji, ali Hrvatska nije napravila ono što je obećala u vezi sa tim. Što se nestalih tiče, više je nestalih Srba nego Hrvata”, rekao je Vučić.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook