danas u podgorici

Potpisan Sporazum o saradnji između VMBiH i Vlade CG u procesu pristupanja EU

Front14.02.17, 13:59h

Potpisan Sporazum o saradnji između VMBiH i Vlade CG u procesu pristupanja EU
Ovim sporazumom se jačaju dijalog i saradnja državnih tijela u oblasti evropskih integracija te potiče jačanje ekonomske i saradnje u oblasti turizma, pravosuđa i unutrašnjih poslova

 

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak i ministar evropskih poslova Crne Gore Aleksandar Andrija Pejović potpisali su danas u Podgorici Sporazum o saradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gore u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

 

Na ovaj način Vijeće ministara BiH i Vlada Crne Gore na bilateralnoj osnovi intenziviraju politički dijalog i saradnju usmjerenu na integraciju u Evropsku uniju (EU) u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju (SSP).

 

Ovim sporazumom se jačaju dijalog i saradnja državnih tijela u oblasti evropskih integracija te  potiče jačanje ekonomske i saradnje u oblasti turizma, pravosuđa i unutrašnjih poslova.

 

Zaključivanjem ovog sporazuma dvije države potvrđuju opredijeljenost za približavanje standardima EU i daljnjem razvoju odnosa sa Evropskim unijom, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook