na njegovo mjesto će keith kellogg

Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost podnio ostavku zbog kontroverzi oko kontakata...

Front14.02.17, 08:52h

Trumpov savjetnik za nacionalnu sigurnost podnio ostavku zbog kontroverzi oko kontakata...
Neimenovani zvaničnik Bijele kuće rekao je da će Keith Kellogg, koji je, takođe, penzionisani general, biti imenovan za vršioca dužnosti savjetnika za nacionalnu sgurnost

 

Penzionisani general američkih oružanih snaga Michael Flynn, koji je bio savjetnik predsjednika Donalda Trumpa za nacionalnu sigurnost, podnio je danas ostavku zbog kontroverze oko njegovih kontakata sa ruskim zvaničnicima prije dolaska nove administracije.

 

Neimenovani zvaničnik Bijele kuće rekao je da će Keith Kellogg, koji je, takođe, penzionisani general, biti imenovan za vršioca dužnosti savjetnika za nacionalnu sgurnost.

 

Flynn se nešto ranije izvinio potpredsjedniku SAD-a Mike Pence jer ga je doveo u zabludu kada je rekao da sa ruskim ambasadorom u SAD-u Sergeyom Kislyakom nije razgovarao o sankcijama Moskvi.

 

Američki dnevnik Washington Post pisao je prošle sedmice da je Flynn u decembru prošle godine o toj temi razgovarao sa Kisljakom iako je Trumpov tim to demantovao.

 

Iako je Flynn na početku kategorički demantovao navode lista, potom je putem zvaničnog predstavnika precizirao da je "mislio da o tome nije bilo riječi, mada nije mogao sa sigurnošću da tvrdi da to pitanje nije bilo na dnevnom redu", prenijela je Srna.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook