Građane mole za razumijevanje

Doktori medicine i stomatologije najavili generalni štrajk: Iscrpili smo skoro sve mogućnosti

Hronika13.02.17, 13:30h

Doktori medicine i stomatologije najavili generalni štrajk: Iscrpili smo skoro sve mogućnosti
Ističu da su nekoliko mjeseci strpljivo čekali da se ispune mnogobrojne administrativne procedure nametnute od Federalnog ministarstva zdravstva, što je podrazumijevalo konkretne odluke Federalne vlade, potom nadležnih ministarstava, kao i odluke kantonalnih vlada i nadležnih kantonalnih ministarstava

 

Savez strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije Federacije BiH najavio je početak aktivnosti oko otpočinjanja generalnog štrajka doktora medicine i stomatologije na području FBiH, a građane mole za razumijevanje i strpljenje ako do toga i dođe.

 

U saopćenju za javnost navode da je odluka o tome donesena na hitnoj sjednici Upravnog odbora Saveza sindikata „obzirom na stalno odgađanje početka pregovora sa Savezom strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije FBiH“.

 

Ističu da su „nekoliko mjeseci strpljivo čekali da se ispune mnogobrojne administrativne procedure nametnute od Federalnog ministarstva zdravstva, što je podrazumijevalo konkretne odluke Federalne vlade, potom nadležnih ministarstava, kao i odluke kantonalnih vlada i nadležnih kantonalnih ministarstava“.

 

- Federalna Vlada je dala ovlaštenje i zadužila Federalno ministarstvo zdravstva da otpočne pregovore sa nama ali to se nije desilo i još čekamo poziv - navode iz Sindikata.

 

Naglašavaju da je rukovodstvo tog sindikata pokušavalo i pokušava nastupati konstruktivno u cilju iznalaženja rješenja sadašnje situacije (ne)otpočinjanja pregovora.

 

- Na sve moguće načine pokušali smo izbjeći situaciju da dođe do organiziranja generalnog štrajka i iscrpili smo skoro sve mogućnosti, molimo vas za razumijevanje ako do njega dođe - poručili su građanima iz Saveza strukovnih sindikata doktora medicine i stomatologije F BiH.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook