Foto / Tragedija kod Gračanice

Detalji teške nesreće: Posudili vučni kamion da odšlepaju auta, četvorica mladića u Passatu bili pijani

Hronika13.02.17, 12:51h

Detalji teške nesreće: Posudili vučni kamion da odšlepaju auta, četvorica mladića u Passatu bili pijani
Navodno su mladići bili u nekom od kafića i bili su pijani. Krenuli su na benzinsku pumpu da kupe još alkohola

 


Na magistralnom putu M-4 Lukavac-Gračanica, kod mjesta Gnojnica jutros oko 2.50 sati dogodila se sabraćajna nesreća u kojoj je poginuo 26-godišnji D. K., radnik šlep službe.

 

Kako saznaje Avaz.ba, poginuli mladić je radio za izvjesnog Samira.

 

- Samir me je nazvao da mu posudim kamion jer je njegov bio pokvaren, neko crijevo je puklo. Rekao mi je da treba šlepati neka vozila poslije nesreće. S njim je bio stradali D.K. Dao sam mu kamion, a oko 02.45 sati sam prošao tim mjestom i pozdravio se s njima. Htjeli su utovariti Golfa. Nakon što smo popričali, ja sam otišao. Jutros kada sam čuo da je poginuo D.K., bio sam šokiran - kazao je Enes Maier, vlasnik kamiona vučne službe.

 

Prema njegovim riječima, a kako je čuo od poznanika, Passat koji je usmrtio D.K. išao je velikom brzinom, a u njemu su bila četvorica mladića.
 

- Navodno su mladići bili u nekom od kafića i bili su pijani. Krenuli su na benzinsku pumpu da kupe još alkohola. Tako sam čuo, kazao je Maier.

 

Izudin Šarić, portarol MUP-a TK, za Avaz.ba kazao je da još uvijek ne može ni potvrditi ni demantirati informaciju da li su vozač Passata i ostali mladići bili pijani.

 

- Po naredbi Tužilaštva vozač će biti alko testiran i izvađena mu krv. Više informacija imat ćemo kasnije, kazao je Šarić.

 

Podsjećamo, dvojica radnika su došli  da bi odšlepali auto nakon nesreće koja se dogodila u 23.30 sati, a u kojoj je jedna osoba povrijeđena. Navodno su jedan automobil odšlepali a kada su htjeli i Golf, dogodila se nesreća. 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook