SARAJEVSKA ZIMA 2017

Zatvorena izložba COSPAKE u galeriji Charlama: Jusuf Hadžifejzović dobitnik nagrade 'Srebrna pahuljica'

Kultura11.02.17, 21:05h

 Zatvorena izložba COSPAKE u galeriji Charlama: Jusuf Hadžifejzović dobitnik nagrade 'Srebrna pahuljica'
Direktor Sarajevske zime Ibrahim Spahić pozdravio je prisutne i uručio nagradu 'SREBRNA PAHULJICA' poznatim bh. umjetniku i izlagaču na ovoj izložbi Jusufu Hadžifejzoviću

 


Danas je u galeriji Charlama zatvorena izložba pod nazivom COSPACE, koja je za građane Sarajeva bila otvorena od 8. februara u okviru manifestacije Sarajevska zima.


Svoje radove predstavili su umjetnici iz Koreje, Holandije, Brazila, Italije, Grčke, Bosne i Hercegovine, Amerike, Surinama i Sirije na temu "Svileni put umjetnosti".


Direktor Sarajevske zime Ibrahim Spahić pozdravio je prisutne i uručio nagradu 'SREBRNA PAHULJICA' poznatim bh. umjetniku i izlagaču na ovoj izložbi Jusufu Hadžifejzoviću.


Nakon svečanog zatvorenja u galeriju Isfahan, u Morića hanu, upriličen je susret posvećen Đelaludinu Rumiju i Omaru Hajjamu (koji se od 8.februara do 21.marta održava svakoga dana, od 17,00 do 18,00 sati, u okviru Sarajevske zime).

 

sarajevska-zima-2017


Tom prilikom direktor festivala Ibrahim Spahić je čitao Rubaije Omara Hajjama, a Mohammed Parviz je govorioo o Rumiju i Hajamu izvodeći tradicionalnu muziku Dalekog istoka na instrumentima naj i daf.

 

(DEPO PORTAL/ad)


    

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook