Video / Lider SBB-a otvoreno

Radončić: Nudim milion KM onom ko nađe da sam zaposlio bližeg ili daljeg rođaka u državnim institucijama

Front11.02.17, 09:01h

Radončić: Nudim milion KM onom ko nađe da sam zaposlio bližeg ili daljeg rođaka u državnim institucijama
Radončić je odgovorio i na pitanje hoće li se kandidirati na izborima 2018., kako je prognozirao pobjedu Donalda Trumpa na američkim izborima, te može li pobijediti Sebiju Izetbegović ako se kandidira za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

 

U vrlo dinamičnom intervju, koji je trajao sat i 15 minuta, jednog od najboljih bh. televizijskih voditelja Senada Hadžifejzovića sa Fahrudinom Radnčićem na Face TV, lider Saveza za bolju budućnost je veoma otvoreno i direktno iznio više ocjenai.   


Prvo je obećao dati milion maraka svakom ko mu nađe da je zaposlio bližeg ili daljeg rođaka u državnoj instituciji, a govorio je i o tome kako vršiteljici dužnosti glavnog državnog tužitelja Tužilaštva BiH neko treba dati izjavu Ramiza Delalića Ćele o ubistvu bivšeg pomoćnika direktora Agencije za istrage i zaštitu (AID) Nedžada Ugljena, a koju je Delalić dao mjesec prije smrti.   


Radončić je govorio i o tome da je Bakir Izetbegović previše vremena izgubio na način da se nije posvetio pronalaženju novih dokaza za reviziju presude po tužbi protiv Srbije za genocid, ali da razumije odgovornost s kojom se šef SDA i bošnjački član Predsjedništva BiH mora nositi.   


Također, Radončić je odgovorio i na pitanje hoće li se kandidirati na izborima 2018., kako je prognozirao pobjedu Donalda Trumpa na američkim izborima, te može li pobijediti Sebiju Izetbegović ako se kandidira za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.   


Osvrnuo se i na pitanje kako promijeniti trasu autoputa prema Mostaru, te ko su članovi pet privilegiranih bošnjačkih familija. Radončić je objasnio i svoje kontakte s utjecajnim regionalnim liderima i potrebu tih kontakata, a govorio je i o odnosima sa Bakirom Izetbegovićem, te o tome da li može biti izvršen atentat na njega kao predsjednika SBB-a...

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook