Gradonačelnik tvrdi

Bešlić: Mostar nije podijeljen grad

Front10.02.17, 11:11h

Bešlić: Mostar nije podijeljen grad
Kada su u pitanju pregovori o budućem uređenju Mostara, Bešlić je rekao kako se o tome kontinuirano razgovara, ali da problem predstavlja nedostatak povjerenja

 

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić u razgovoru za televiziju N1 kazao je kako Mostar nije podijeljen grad niti "grad slučaj".

 

"Mostar nije podijeljeni grad, osim u ljudskim glavama. U Mostaru i najmanja sitnica je događaj za sve medije u BiH. Djeca kad se pobiju na ulici različitih nacionalnosti veliki je problem. U drugim sredinama ubije se nekoliko ljudi, ali to nije slučaj i priča, već statistički podatak", kazao je Bešlić.

 

Komentirajući gradski proračun 2017. godine, Bešlić je kazao kako vjeruje da će proračun biti objavljen u sljedećih sedam dana.

 

 - Iznimno sam zadovoljan javnom raspravom (o gradskom proračunu, op. a.). Mostar stabilno funkcionira i servisira sve preuzete obaveze. Grad nije u zaostatku, sustižemo sve prispjele obaveze i mislim da Grad Mostar ima dobru sliku kada su u pitanju projekti i izgradnja infrastrukture. Mostar je turističko središte BiH i važna je dobra slika iz ovog grada - istaknuo je mostarski gradonačelnik.

 

Prilikom nedavnih građevinskih radova na postavljanju kolektora, u središnjoj gradskoj zoni, na lokaciji gdje je prije stotinjak godina bilo muslimansko groblje, pronađene su kosti, a Bešlić je kazao kako je taj problem riješen.

 

 - Održali smo sastanke i riješili. S Islamskom zajednicom smo napravili dogovor da će se zaustaviti radovi na sve što se naiđe, pozvati nadležne i analizirati - kazao je Bešlić.

 

Na pitanje do kada će biti gradonačelnik Mostara, Bešlić je dogovorio da ne zna.

 

- Volio bih da sam završio svoj mandat. Tako je kako je, vjerujem da će se doći do dogovora, riješiti pitanje i održati izbore - odgovorio je Bešlić.

 

 Kada su u pitanju pregovori o budućem uređenju Mostara, Bešlić je rekao kako se o tome kontinuirano razgovara, ali da problem predstavlja nedostatak povjerenja.

 

 - Razgovori HDZ i SDA kontinuirano se održavaju na svim razinama. Svi u BiH znaju za hrvatsko pitanje, majorizaciju pitanja i to nitko ne spori ni na razgovorima. Međutim, nema hrabrosti riješiti ta politička pitanja. Razgovori se odvijaju i to ohrabruje, ali ne postoji neko veliko povjerenje - kazao je Bešlić u intervjuu za televiziju N1.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook