FOTO/PREMIJERA NOVE HIT KOMEDIJE U SARTRU

Savršeni kroj: Komedija o muškarcima koju će voljeti sve žene

Kultura09.02.17, 12:25h

Nakon sjajne premijere sa koje donosimo ekskluzivni foto report, komedija "Savršeni kroj" od večeras igra tri naredne noći u sarajevskom pozorištu SARTR. Biljantni glumci Admir Glamočak i Sead Panur oduševili publiku u predstavi koja je rađena po tekstu Vladimira Đurđevića i u režiji Jasmina Durakovića.

 

Foto: Amer Beganović

 

Šta se dogodi kada biznismen godine dođe krojačku radnju Svetislava Šnajdera da zakrpi pantalone koje su mu pukle na ulici? Ovo je startna priča u predstavi u koja kroz niz sasvim neočekivanih situacija kroz do kraja razotkriva odnos dvojice mušakraca premi tajanstvenoj djevojci Katarini, ali je i ultra duhovita ali i gorka priču o vremenu u kojem živimo.

 

“Savršen kroj je komad razotkrivanja i prepoznavanja koji pre svega govori o muškim slabostima. Kroz slučajni susret dvojice po svemu, naizgled različitih muškaraca, drama tretira pitanja morala, stanja u društvu, sistema vrednosti, odnosa muškarca prema ženi. Razotkrivaju se slabosti i strahovi protagonista. Ipak, možda, novokomponovani tajkun Marko i krojač na ivici egzistencije Svetislav i nisu toliko različiti. Možda imaju mnogo više zajedničkog nego što se to u prvi mah čini, a možda ni njihov susret i nije bio slučajan”, riječi su autora teksta, Vladimira Đurđevića, beogradskog pisa koji potpisuje i djela Balada o Pišonji i Žugi, Ne igraj na Engleze, Tri klase i gospođa Nušić, Bajka o pozorištu.

O predstavi i premijeri reditelj Jasmin Duraković kaže:

 

"Imali smo u rukama jedna duhovit i pametan tekst sa kojim je bilo zahvalno raditi. Glumci Glamočak i Pandur dali su sebe za svoju premijeru i to je publika prepoznala. A ova predstava i jeste pravljena za publiki i pozorište zbog toga i postoji."

 

Kostim i scenografiju za predstavu su radili Lena Samardžić i Osman Arslanagić, dok produkciju potpisuju Amira Kudumović Gorgulu (UG Scena) i direktor pozorišta SARTR Aleš Kurt.

 

Za savršeni kroj i odjela u kojim igraju glumci u predstavi pobrinuo se sponzor - tekstilna kompanija Kismet iz Doboj Istok.

 

Predstava zbog velikog interesa publike igra i naredna  tri dana (četvrtak, petak, subota) u terminu 20h.

 

(DEPO Portal/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook