UZBURKALO SE NA POLITIČKOJ SCENI RS-A

Zbog 'klepetanja nanulama': Nakon izjave Željke Cvijanović o Aleksandri Pandurević, iz SDS-a stigao odgovor

Front06.02.17, 15:42h

Zbog 'klepetanja nanulama': Nakon izjave Željke Cvijanović o Aleksandri Pandurević, iz SDS-a stigao odgovor
Povodom izjave premijerke RS-a na račun Aleksandre Pandurević, stiglo je i zvanično saopštenje iz SDS-a, koje prenosimo u nastavku


Srpska demokratska stranka osuđuje posljednje izjave premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović u kojoj je politički nastup potpredsjednice Srpske demokratske stranke Aleksandre Pandurević nazvala „klepetanjem nanulama".

 

Željka Cvijanović je za novinsku agenciju SRNA nakon nastupa potpredsjednice SDS-a u emisiji „Jedan na jedan sa Marinom Marinkovićem" na Alternativnoj televiziji rekla da „nema vremena da komentariše svako klepetanje nanulama Aleksandre Pandurević".


Ovakve izjave Željke Cvijanović smatramo neprimjerenim i uvredljivim pogotovo što se radi o nečemu što je izgovorila osoba koja trenutno obavlja funkciju premijera Republike Srpske. Ova izjava je dodatno degutantna jer je izrečena od strane žene i to žene koja je u prošlosti tražila zaštitu od ovakvih istupa u javnosti prema njoj, navodi se u saopštenju SDS-a.


"Smatramo da je Željka Cvijanović ovom izjavom uvrijedila ne samo Aleksandru Pandurević već i sve žene u Republici Srpskoj čiji položaj sa funkcije premijera treba da brani i afirmiše."


Srpska demokratska stranka traži od Džender centra Republike Srpske da reaguje i javno osudi premijerkinu izjavu.


S obzirom na to da je Džender centar Republike Srpske javna institucija mislimo da su pozvani da javno reaguju na ovakve izjave koje vrijeđaju sve i jednu ženu u Republici Srpskoj. Pozivamo ih da reaguju na isti način kao što su reagovali kada su stali u odbranu Željke Cvijanović ranije, navedeno je u saopštenju.


Takođe, indikativna je činjenica da je ova izjava Željke Cvijanović prenesena na SRNI u 5.2.2017. 21:50 časova.


Noćne reakcije i oglašavanja putem Novinske agencije Republike Srpske razervisana su isključivo za premijerku Željku Cijanović i predsjednika Milorada Dodika.


Praksa noćnog oglašavanja premijeke i predsjednika je simptomatična jer ovo nije prvi put da SRNA njihove izjave prenosi u kasnim noćnim satima, navodi se u saopštenju SDS-a.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook