njegujete li svoju kožu pravilno?

Ovo su preparati koje dermatolozi ni u ludilu ne bi stavili na svoje lice

Lifestyle02.02.17, 15:32h

Ovo su preparati koje dermatolozi ni u ludilu ne bi stavili na svoje lice
Evo koji se preparati nalaze na crnoj listi dermatologa jer njihovi sastojci izazivaju veću štetu nego korist


 
Nitko ne zna više o koži od njih, od onoga što je najbolje, ali i najgore za kožu.

 

Evo koji se preparati nalaze na crnoj listi dermatologa jer njihovi sastojci izazivaju veću štetu nego korist: 


1. PROIZVODI S UMJETNIM MIRISOM


Na sastavu preparata je označeno samo kao miris (fragrance), no umjetni mirisi mogu prouzročiti iritaciju kože i imati vrlo upitne nuspojave zbog aditiva koje sadrže (poput ftalata). 
Zbog ovoga, dermatolozi izbjegavaju kozmetiku s umjetnim mirisima i umjesto toga biraju onu s eteričnim uljima i biljnim ekstraktima jer ne samo da su sigurniji, već imaju i blagotvorne učinke za kožu. 


2. PROIZVODI S ALKOHOLOM


Imamo vijest za vas: alkohol je sastojak većine kozmetičkih proizvoda - kako onih za njegu kose, tako i parfema, ali i onih za njegu kože. Zapravo, baš on može biti uzrok zbog kojeg vam je koža suha, peruta se i izgleda sivkasto.  Zato morate paziti kako ćete popraviti štetu na koži pa bi bilo dobro da koristite serume i hidratantne kreme sa sastojcima koji će poništiti djelovanje alkohola iz preparata. Potražite kozmetiku koja sadrži antioksidanse, ceramide, peptide, hijaluronsku kiselinu... 


 
3. PREPRATI S LIMUNOVIM ULJEM 


Nisu svi prirodni sastojci dobri za svaku kožu. Dermatolozi ne vole koristiti preparate s limunovim uljem jer može jako iritirati kožu, a kad se izloži suncu, može izazvati snažne reakcije, a potaknuti i stvaranje hiperpigmentacija. 


4. URADI-SAMA SERUMI S VITAMINOM C 


Mnoge blogerice su se hvalile kućnim serumom s vitaminom C koji bi radile od razmrvljene tablete ovog moćnog vitamina, no najveći problem je što ovakav oblik vitamina C teško penetrira u kožu. Vitamin C je dokazano sjajan za kožu jer potiče proizvodnju kolagena, ali samo ako je u formuli koja će ga dovesti do stanica kože. Ako nanosite tabletu vitamina C na kožu, ona neće prodrijeti u dublje slojeve već će ostati na površini kože i iritirati je pošto vitamin C brzo oksidira i umjesto koristi, radit će štetu na koži. 


5. SREDSTVA ZA SAMOTAMNJENJE


Oni stvaraju kemijsku reakciju u koži za koju se još ne zna kakve ima dugoročne posljedice. Zato bi bilo najljepše prigrliti prirodnu boju svoga tena i eventualno, za neke važnije događaje, nanijeti neki puder ili bronzer na kritična mjesta.   

 

(Grazia.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook