OSUMNJIČEN ZA PUCNJAVU U BEZISTANU

Benjamin Delalić predan Tužiteljstvu KS

Arhiva03.09.10, 14:58h

Maloljetnik Benjamin Delalić (1993.), osumnjičen za pucnjavu u Gazi Husrev-begovom bezistanu (ulica Ferhadija, općina Stari Grad Sarajevo) 28. augusta i ranjavanje triju slučajnih prolaznika, danas je predan Kantonalnom tužiteljstvu u Sarajevu

benjamin delalic kolazKako je Feni kazala glasnogovornica Kantonalnog tužiteljstva Jasmina Iftić, nadležni tužitelj će u toku dana sudiji za maloljetnike Općinskog suda Sarajevo uputiti zahtjev za pokretanje pripremnog postupka protiv spomenutog maloljetnika zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela - pokušaj ubistva, te izazivanja opće opasnosti i krivično djelo - lake tjelesne ozljede.

Također, tužitelj će zatražiti i određivanje mjere pritvora prema maloljetnom počinitelju zbog bojazni od bijega, utjecaja na svjedoke, odnosno opasnosti od ponavljanja izvršenja krivičnog djela.

Maloljetnik Benjamin Delalić lišen je slobode pet dana nakon spomeute pucnjave u kojoj su lakše povrijeđeni Alen Šuman (1978.) iz Sarajeva, Mladen Njegovanović (1976.) iz Rogatice i Fred Tamihatu (1960.) iz Holandije.

Prema nezvaničnim informacijama, meta napada bile su druge dvije osobe.

(FENA, DEPO/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook