FOTO/ TRADICIONALNO OKUPLJANJE

Zavirite na Bosanskohercegovački bal u Linzu: Ovako se Bosanci i Hercegovci vesele u dijaspori...

Nedjeljni magazin30.01.17, 12:59h

Zavirite na Bosanskohercegovački bal u Linzu: Ovako se Bosanci i Hercegovci vesele u dijaspori...
Na balu su prisustvovale mnoge poznate ličnosti, između ostalih Klaus Luger, gradonačelnik Linza, čitav glavni odbor Svjetskog saveza dijaspore na čelu sa predsjednikom Hasanom Šehovićem, a iz Turske gost je bio i Ahmet Kemal Baysak, počasni generalni konzul BiH u Republici Turskoj

 

 

Tradicionalni Bosanskohercegovački bal, koji se održava u Linzu u sali nove Gradske vijećnice, i ovaj put okupio je veliki broj Bosanaca i Hercegovaca, ali i gostiju iz Austrije i drugih zemalja.

 
Na balu su prisustvovale mnoge poznate ličnosti, između ostalih Klaus Luger, gradonačelnik Linza,  čitav glavni odbor Svjetskog saveza dijaspore na čelu sa predsjednikom Hasanom Šehovićem, a iz Turske gost je bio i Ahmet Kemal Baysak, počasni generalni konzul BiH u Republici Turskoj.

 

bh-bal-klaus-luger


U muzičkom dijelu za zabavu i ples bili su zaduženi “Cult Band”, pop-rock grupa iz Austrije, koji čine vokal Safet Srna, gitarista Haris Čaušević, bas gitarista Salko Agović, klavijaturista Ekrem Prošić, te bubnjar Adnan Sejdić, zatim pjevač Fatmir Sulejmani i hor „Mimoze“.

 

bh-bal-linz-2017-2


„Cult Band“ još jednom su potvrdili kvalitet i epitet jedne od najboljih grupa za odličnu zabavu u našoj dijaspori, a, kao i prošle godine kada su nastupili uz „Mostar Sevdah Reunion“, opravdali su povjerenje organizatora, zajednice BiH Udruženja u Gornjoj Austriji.

 

bh-bal-linz-2017-4


- Bal je prošao fantastično. Jedno predivno veče ispunjeno pjesmom, plesom i pozitivnom energijom. Drago nam je da su gosti pjevali sa nama uglas i, sudeći po njihovim reakcijama, dobro su se zabavljali, čak su nas vraćali na bis. Dobili smo mnogo pohvala putem društvenih mreža i zaista nam je drago da „Cult Band“ opravdava sinonim za dobru zabavu, poručili su iz ove grupe.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook