premijera drugog februara

Ne propustite mjuzikl 'Kabaret: za pravu ljubav nema granica' na sceni Narodnog pozorišta

Kultura25.01.17, 12:55h

Ne propustite mjuzikl 'Kabaret: za pravu ljubav nema granica' na sceni Narodnog pozorišta
Reditelj mjuzikla Duraković kazao je da je ova predstava bila potrebna zbog glumaca, pozorišta kao svijeta igre, ali i ideje da se protiv fašizma, koji danas i ovdje itekako živi, mora voditi stalna borba

 

Mjuzikl "Kabaret: za pravu ljubav nema granica" reditelja Jasmina Durakovića bit će izveden 2. februara na sceni Narodnog pozorišta u Sarajevu.

 

U mjuziklu igraju Amina Hamzić, Elmir Krivalić, Aida Čorbadžić, Edhem Husić, Vanesa Glođo, Mirza Salihović, Saša Dukić, Zlatan Školjić, Selma Šrbo Anautović, Ileš Bečei, Branko Sarić te Aida Mujčinović-Palinić. Za koreografiju je zaslužna Dajana Zilić, a muzičku režiju potpisuje Nenad Tešić, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

Reditelj mjuzikla Duraković kazao je da je ova predstava bila potrebna zbog glumaca, pozorišta kao svijeta igre, ali i ideje da se protiv fašizma, koji danas i ovdje itekako živi, mora voditi stalna borba.

 

cabaret-premijera-14

 

Koreografkinja Dajana Zilić istakla je da je bila inspirisana koreografijom Boba Fossa iz filma "Cabare" te da se vodila njegovim riječima.

 

- Vrijeme za pjevanje je vrijeme kada je vaša emocionalna visina previsoka da bi samo nešto govorili. A vrijeme za ples je vrijeme kada su vaše emocije prejake da bi samo pjevali o tome kako se osjećamo - naglasila je Zilić.

 

(FENA/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook