JEDINSTVEN FILMSKI UGOĐAJ

U kinu Meeting Point od 27. do 29. januara: Međunarodni filmski festival Rotterdam uživo u Sarajevu

Kultura25.01.17, 11:31h

U kinu Meeting Point od 27. do 29. januara: Međunarodni filmski festival Rotterdam uživo u Sarajevu
Nakon prošlogodišnjih uspjeha projekta program IFFR Live! će i ove godine prenijeti dašak filmskog uzbuđenja s jednog od najznačajnijih filmskih festivala u svijetu

 

 

Nakon iznimno uspješnog učešća u projektu Međunarodni filmski festival Rotterdam uživo (IFFR Live!) u prethodnim godinama, Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point se i 2017. pridružuju jedinstvenom filmskom događaju, koji će sarajevskoj publici omogućiti simultano praćenje dijela programa 46. međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, zajedno sa publikom u 45 evropskih i singapurskih kino dvorana.  
 

I ovogodišnji program Međunarodni filmski festival Rotterdam u Sarajevu održaće se uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u Sarajevu.  


Nakon prošlogodišnjih uspjeha projekta program IFFR Live! će i ove godine prenijeti dašak filmskog uzbuđenja s jednog od najznačajnijih filmskih festivala u svijetu, ali i predstaviti novi vid filmske prezentacije u sklopu jedinstvene platforme koja socijalne mreže i internet integrira u festivalsko tkivo.   


Osim što će imati priliku da pogledaju 3 filmska ostvarenja, posjetitelji će u kinu Meeting Point, od 27. do 29. januara, nakon svake projekcije moći sudjelovati u Q&A i panel diskusiji s rediteljima i ekipama filmova putem video-linka te postavljati pitanja putem Twittera i Facebooka koristeći hashtag #livecinema.   


Svi filmovi su titlovani na BHS i engleski jezik.  

 

PROGRAM
- petak, 27. januar, 19:00: MISTER UNIVERZUMA / MISTER UNIVERSO
- subota, 28. januar, 20:00: DOM / HOME
- nedjelja, 29. januar, 20:00: DŽIN / THE GIANT   

 

live-rotterdam


Petak, 27. januar - 19:00
MISTER UNIVERZUMA / MISTER UNIVERSO


Tizza Covi, Rainer Frimmel, Austrija, Italija, 2016.  
Krotitelj lavova Tairo u ovom filmu, za koji autori kažu da govori o racionalnim i iracionalnim silama, traži novi izvor sreće.  Topla, ljudska priča o životu na marginama u jednom italijanskom cirkusu opterećenom ekonomijom nad kojom niko nema kontrole.  

 

Q&A nakon projekcije: Tizza Covi, Rainer Frimmel   


Subota, 28. januar - 20.00
DOM / HOME


Fien Troch, Belgija, 2016.
Gdje i sa kim se osjećate kao kod kuće? Tinejdžerska družina i njihovi roditelji tragaju za odgovorom na ovo pitanje u posljednjem filmu Fien Torch.  Kome možete potpuno vjerovati kada se nađete u bezizlaznoj situaciji? Napetost u filmu nikada ne popušta zahvaljujući savršenoj muzičkoj podlozi Johnnya Jewela.


Q&A nakon projekcije: Fien Troch, Mistral Guidotti, Sebastian van Dun   


Nedjelja, 29. januar - 20.00
DŽIN / THE GIANT


Johannes Nyholm, Švedska, Danska, 2016.
Tačno je da je Rikard Boberg fizički hendikepiran, ali to ne umanjuje njegovu odlučnost da pobjedi na značajnom boćarskom turniru. Rikard vjeruje da će se nakon pobjede ponovo ujediniti sa svojom majkom, naročito ako mu u tome pomogne div iz svijeta njegove mašte.  Muzička podloga dostojna vesterna prati modernu priču o kauboju Rikardu i njegovom iznimnom podvigu.

 
Q&A nakon projekcije: Johannes Nyholm, Christian Andrén, Johan Kylén   


CIJENE ULAZNICA:


Pretprodaja: 5,00 KM (za studente i penzionere: 4,00 KM)
Na dan projekcije: 7,00 KM (za studente i penzionere: 5,00 KM)

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook