IZ FHMZ-A

Napokon porast temperatura: Evo kako nas vrijeme očekuje danas

Hronika23.01.17, 08:13h

Napokon porast temperatura: Evo kako nas vrijeme očekuje danas
Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 952 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo opada

 

U Hercegovini i na zapadu Bosne jutros je bilo vedro, a u ostalim djelovima umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.  

 

Temperature zraka u 07.00 sati: Kupres -15 stupnjeva, Goražde, Gradačac i Srebrenica -11, Livno i Tuzla -10, Drvar i Zvornik -9, Bugojno i Doboj -8, Bijeljina i Sokolac -7,
Banja Luka, Jajce i Sarajevo -6, Bihać -5, Bjelašnica, Sanski Most i Stolac -4, Prijedor -3,
Zenica -2, Trebinje 0, Mostar 1 i Neum 4. 

 

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 952 milibara, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo opada. 

 

Danas se u Hercegovini i na zapadu Bosne očekuje pretežno vedro. U ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. U centralnim i istočnim područjima Bosne smanjenje oblačnosti. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od -3 do 3, na jugu od 8 do 12 stupnjeva.

 

U Sarajevu malo do umjereno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 1 stupanj, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

 

Ekipe Zimske službe KJKP "Rad" su i jutros na terenu i čiste snijeg u Kantonu Sarajevo. 

 

Na terenu se trenutno nalazi 20 specijalnih vozila koja su angažirana na sprečavanju poledice, te 150 radnika koji čiste pješačke prostore - trotoare, stepeništa, mostove i druge javne površine, potvrdio je Feni glasnogovornik "Rada" Mirza Ramić.

 

Dodao je kako su jutros pojačane aktivnosti preduzeća "Rad" i na odvozu smeća koji je odložen za vikend, ali, kako je kazao, radnici Rad-a nisu bili do jutros u mogućnosti da odvezu smeće na deponiju zbog povećane poledice u pojedinim dijelovima grada.
 



 

(FENA/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook