Potop favorita

Šok na Australian Openu: Prvi igrač svijeta Andy Murray poražen od Mische Zvereva

Sport22.01.17, 10:43h

Šok na Australian Openu: Prvi igrač svijeta Andy Murray poražen od Mische Zvereva
Dvadesedevtogodišnjem Zverevu, koji na ATP listi zauzima 50. mjesto, plasman u četvrtfinale Grand Slam turnira je najveći uspjeh u karijeri

 

Na teniskom Grand Slam Australian Open turniru u Melbourneu nakon eliminacije Novaka Đokovića, nastup je okončao i prvi nosilac Britanac Andy Murray, kojeg je u osmini finala savladao njemački teniser Mischa Zverev sa 7:5, 5:7, 6:2 i 6:4.

 

Dvadesedevtogodišnjem Zverevu, koji na ATP listi zauzima 50. mjesto, plasman u četvrtfinale Grand Slam turnira je najveći uspjeh u karijeri.

 

Zverev će u četvrtfinalu igrati sa pobjednikom meča Roger Federer - Kei Nishikori.

 

Murray je tako ostao na tri osvojena Grand Slam turnira, dva puta je slavio na domaćem turniru u Wimbledonu  (2013. i 2016.), a 2012. je osvojio US Open.

 

Eliminaciju prvog i drugog nositelja mogao bi iskoristiti Švicarac Stan Wawrinka, pobjednik Australian Opena 2014., koji je u osmini finala svladao Italijana Andreasa Seppija sa 7:6 (2), 7:6 (4), 7:6 (4). U četvrtfinalu Wawrinka će igrati s pobjednikom meča Jo-Wilfried Tsonga - Dan Evans.

 

U ženskom dijelu turnira nastup u četvrtfinalu je izborila američka veteranka Venus Williams koja je pobijedila Njemicu Monu Barthel sa 6:3, 7:5, te Ruskinja Anastazija Pavljučenkova pobjedom nad zemljakinjom Svetlanom Kuznjecovom sa  6:3, 6:3.  

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook