Premijer KS optimista

Konaković: Od nove Turističke zajednice očekujemo višemilionske prihode

Front22.01.17, 10:04h

 Konaković: Od nove Turističke zajednice očekujemo višemilionske prihode
Podsjetio je da je ministrica finansija FBiH Jelka Milićević potpisala novu Uputu o uplati boravišne takse na račun nove Turističke zajednice KS-a, a ne one koja nije bila uvezana s ostalim kantonalnim institucijama

 

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković kazao je Feni da od nove Turističke zajednice očekuje višemilionske prihode koje će iskoristiti na pravi način i u glavni grad dovesti nove turiste.

 

- Počekom ove sedmice očekujemo da će se početi puniti kasa naše nove Turističke zajednice u Kantonu Sarajevo, a istovremeno, novi menadžment pravi plan rada, promocije i razvoja turizma, a koji će biti završeni u nekoliko narednih sedmica - pojasnio je. 

 

Također je istakao da ozbiljniji priliv sredstava očekuje u prvih nekoliko mjeseci te da će u skladu s potrebama i realnim stanjem turizma u KS-u, novac uložiti gdje je to zaista potrebno i na vrlo transparentan način.  

 

Podsjetio je da je ministrica finansija FBiH Jelka Milićević potpisala novu Uputu o uplati boravišne takse na račun nove Turističke zajednice KS-a, a ne one koja nije bila uvezana s ostalim kantonalnim institucijama.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook