Ljudi u panici skakali s terase

Više od 40 povrijeđenih u požaru u noćnom klubu u Bukureštu

Hronika21.01.17, 14:08h

Više od 40 povrijeđenih u požaru u noćnom klubu u Bukureštu
Klub nije imao zaštitu protiv požara, zbog čega je policija više puta kaznila vlasnika objekta, navodi se u izvještaju jedinice za vanredne situacije

 

U požaru koji je sinoć kasno izbio u noćnom klubu u Bukureštu povrijeđeno je četrdeset osoba, a nije prijavljen nijedan smrtni slučaj, prenosi Reuters. 

 

Doktori su kazali da je jedna osoba bila u kritičnom stanju, dok su ostali nastradali imali tegobe zbog udisanja dima i hipertermije. Neki od njih su imali i lomove kostiju jer su u panici skakali sa terase kluba.  

 

Uzrok požara koji je izbio oko pola tri poslije ponoći, a u kojem je noćni klub Bamboo izgorio do temelja još uvijek je nepoznat. 

 

Klub nije imao zaštitu protiv požara, zbog čega je policija više puta kaznila vlasnika objekta, navodi se u izvještaju jedinice za vanredne situacije. 

 

Noćni klub Bamboo prethodno je pretrpio još jedan požar 2005. godine. 

 

Istaknuto je da su gradski zvaničnici kao i sigurnosni inspektori izdali dozvolu za rad, iako su znali da objekat nema dozvolu za zaštitu protiv požara.   

 

- Srećom, nije bilo smrtno stradalih u požaru koji je izbio u noćnom klubu u Bukareštu - napisao je na svom facebook profilu predsjednik Rumunije Klaus Iohannis.

 

- Svjedočili smo još jednoj tragediji, u kojoj su pravila i zakoni prekršeni. Sve dok ne shvatimo da je zakon jednak za sve, društvo će biti i dalje u opasnosti - naglasio je Iohannis.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook