Nakon nastupa Marka Vidakovića

Iz Ministarstva vanjskih poslova poručili: SNSD izjavama sramoti i blamira RS i BiH

Front21.01.17, 12:55h

Iz Ministarstva vanjskih poslova poručili: SNSD izjavama sramoti i blamira RS i BiH
U reakcije se odbacuju i konstrukcije iznesene u toj izjavi te pojašnjava da na inauguraciji nije bio prisutan nijedan ministar vanjskih poslova, niti bilo koji evropski političar visokog ranga

 

Ministarstvo vanjskih poslova BiH (MVP BiH) odbacilo je kritiku potpredsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata Marka Vidakovića, upućenu u izjavi za medije, ministru vanjskih poslova BiH Igoru Crnatku zbog neprisustvovanja inauguraciji američkog predsjednika Donalda Trumpa jučer u Washingtonu.

 

- Marko Vidaković pokazao je jučerašnjim nastupom neozbiljnost i elementarno neznanje. Zbog toga apeliramo da se sa mnogo više odgovornosti nastupa u javnosti, jer se ovakvim izjavama sramoti i blamira ne samo on, nego i Republika Srpska i Bosna i Hercegovina - navode iz MVP BiH.

 

U reakcije se odbacuju i konstrukcije iznesene u toj izjavi te pojašnjava da na inauguraciji nije bio prisutan nijedan ministar vanjskih poslova, niti bilo koji evropski političar visokog ranga jer su u zvaničnom dijelu inauguralne ceremonije učestvovali jedino ambasadori država akreditiranih u Washingtonu, dok su ostali bili posmatrači inauguralnih događaja.

 

- Javnost u BiH treba znati da ministar Crnadak nije ni trebalo da bude jučer u Washingtonu te da je, u skladu s diplomatskim standardima, u razgovoru sa američkom ambasadoricom u Sarajevu odmah nakon završetka inauguracije uputio čestitku predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu povodom preuzimanja dužnosti i poželio uspješan mandat novoj administraciji u Washingtonu - navodi  Kancelarija za odnose s javnošću MVP BiH.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook