Gostovao u političkom magazinu 'Otisak'

Čolak: Zajednički ulazak zemalja regije u EU nije nemoguć

Front21.01.17, 10:29h

Čolak: Zajednički ulazak zemalja regije u EU nije nemoguć
Kada je riječ o ulasku u NATO savez Čolak podsjeća na praksu po kojoj su države koje su postale članicom EU, prije postale članicama NATO-a i time ubrzale svoj put ka EU

 

Upitnik bi trebao pokazati stvarno stanje stvari u izvršnoj, zakonodavnoj i sudskoj, ali i u drugim sferama društvenog života. Na neka pitanja neće biti jednostavno odgovoriti. Jednu te istu stvar ne gledamo istim očima, ali se nadam da ćemo ispoštovati rokove i da ćemo na taj način napraviti korak ka EU – izjavio je prvi zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak gostujući u političkom magazinu „Otisak“ koji se emitira na mreži tv stanica u BiH.

 

Čolak ističe da usprkos pravilu o individualnom pristupu zemalja Europskoj uniji ne bi bilo iznenađenje da preostale zemlje naše regije u isto vrijeme budu primljene u članstvo Unije.

 

-To bi podrazumjevalo da BiH bržim koracima ide kako bi sustigla susjede Crnu Goru i Srbiju. Makedonija je napravila također niz dobrih poteza. Zajednički ulazak nije nemoguć i bio bi dobar – kazao je Čolak.

 

Kada je riječ o ulasku u NATO savez Čolak podsjeća na praksu po kojoj su države koje su postale članicom EU, prije postale članicama NATO-a i time ubrzale svoj put ka EU.

 

-Hoće li se u našem slučaju napraviti iznimka ja ne znam, ali je veoma važno da mi što prije ispunimo nužne uvjete vezane za MAP, da ne bismo sami sebi pravili dodatne probleme. Istina je da u RS-u postoji drugačije raspoloženje prema NATO savezu i političari iz RS-a gledaju što će učiniti Srbija – smatra Čolak.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook