IZLOŽBA U SNJEŽNOM AMBIJENTU

Edukativne radionice i izložbe u okviru manifestacije 'Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo'

Zabava20.01.17, 12:18h

Edukativne radionice i izložbe u okviru manifestacije 'Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo'
Radi se o prvoj izložbi Muzeja Sarajeva postavljenoj na otvorenom, ovaj put u snježnom ambijentu

 

 


U okviru „Ledene čarolije Općine Novo Sarajevo“ u četvrtak, 19. januara, postavljena je izložba pod nazivom „Sarajevo 1878-1918“ autora Mirsada Avdića, višeg kustosa Muzeja Sarajeva.


Radi se o prvoj izložbi Muzeja Sarajeva postavljenoj na otvorenom, ovaj put u snježnom ambijentu, a građani uz izložene eksponate, u periodu od 13:00 do 16:00 sati imali su priliku dobiti i pojašnjenja kustosa muzeja. Izložbu je posjetio i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa saradnicima.

 

carolija-izlozba-4


Izložba „Sarajevo 1878-1918“ prati period od Osmanskog razdoblja, jednog od najznačajnijih perioda u historiji Bosne i Hercegovine, te nudi uvid u najznačajnije kulturne, političke, religijske, jezičke i vojne događaje Osmanskog perioda.

 

carolija-izlozba-3


Općinski načelnik Nedžad Koldžo potom je posjetio i Historijski muzej BiH koji u okviru manifestacije „Ledena čarolija“ organizira turističku turu kroz grad za djecu  od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta iz Sarajeva.

 

carolija-izlozba-2


Tim povodom, djeca su sa turističkim vodičem posjetila značajne kulturno-historijske objekte u gradu, nakon čega je organizirana radionica u prostorijama Historijskog muzeja, a sve u cilju da djeca zimski raspust provedu što kvalitetnije. Tura kroz Sarajevo, u organizaciji Historijskog muzeja BiH, održavat će se do kraja manifestacije „Ledena čarolija Općine Novo Sarajevo“, 25. januara.

 

carolija-izlozba-5


Općina Novo Sarajevo sve aktivnosti na Ledenoj čaroliji, uključujući klizalište (klizanje i školu klizanja), navedene edukativne radionice, izložbe, te sve ostale sadržaje osigurala je potpuno besplatno za svu djecu Sarajeva.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook