NAKON BRUTALNE TUČE U STANU NA DOBRINJI

Manekenka tvrdi: Živim u strahu, i prije mi je prijetio... Kurtagić odgovara: Krivo joj je što sam pomirio sa ženom!

Hronika20.01.17, 11:46h

Manekenka tvrdi: Živim u strahu, i prije mi je prijetio... Kurtagić odgovara: Krivo joj je što sam pomirio sa ženom!
Sarajevska manekenka Jasmina Gutošić ispričala je za medije detalje tuče koju je pretrpjela od strane svog momka, ali on tvrdi da ništa od toga nije istina

 

 


Nakon što je, kako tvrdi, pretrpjela brutalni napad svog momka Damira Kurtagića, poslije čega je sa polomljenim rebrima završila na KCUS-u, sarajevska manekenka i model Jasmina Gutošić ispričala je za medije pojedinosti ovog nemilog događaja, zbog koga danas živi u strahu za vlastiti život.


Naime, Damir Kurtagić je nakon kratkotrajnog pritvora pušten na slobodu, a ona se i dalje oporavlja od psihičkog i fizičkog zlostavljanja koje se dogodilo krajem prošle godine, ali to nije bilo prvi put.


Jasmina kaže da joj je i ranije često prijetio, govorio joj da ne vrijedi ništa, vrijeđao je i prijetio joj smrću. Kaže i da zbog straha koji već odavno osjeća, nije Damira prijavila policiji odmah nakon što ju je pretukao, već nekoliko dana kasnije.


- Prijetnje koje mi je uputio nakon što me je izudarao šakama te bacio niz stepenice, i danas mi odzvanjaju u glavi. Još sam van sebe i teško mi je pričati o onome što se dogodilo, kaže Jasmina.     


Kako tvrdi, namjeravala ga je ostaviti nakon novogodišnje proslave, ali te noći sve je krenulo po zlu... Posvađali su se, on je malo više popio, a poslije toga uslijedila je prava drama koja se odvijala u njenom stanu na Dobrinji.


O čitavom događaju, navodno, postoji i audio snimak na kome se, između ostalog, čuju prijetnje:


- Neću te više šakama udarati sada ću i te nogama gaziti, kunem ti se svim na svijetu, gdje god te vidim zgazit ću te nogama. Kunem ti se, završićeš na groblju, a ja u muriji...  

 

Inače, svoju vezu sa Damirom Jasmina opisuje kao vrlo burnu, praćenu čestim svađama i nasiljem, zbog čega je pala u depresiju Znala je i za njegov prethodni brak, iz kojeg ima 11-godišnju kćerku, ali, kaže, nije slutila da će se veza s njim pretvoriti u pravio pakao.

 

Druga strana priče...

 

Međutim, Damir Kurtagić tvrdi da nikakva tuča nije bila u pitanju, niti zlostavljanje s njegove strane, zbog čega je i pušten iz policije odmah nakon saslušanja:

 

- Zabavljali smo se devet mjeseci, a onda smo se rastali. Saslušan sam u policiji i odmah pušten. Ukrala mi je sat vrijedan 12.000 KM. Polomila mi je sve u stanu, zato sam je izbacio napolje. Saslušani su svjedoci, uzete su izjave... Tereti me zato što sam se pomirio sa suprugom, s kojom imam dijete. Ona je ovisnica o tabletama. Uzima 30 tableta dnevno, njen mozak više ne funkcionira. Njene posljednje tri veze završene su u policiji raznim prijavama, rekao je Kurtagić u kratkoj izjavi za Avaz.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook